28.4 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους χιλιάδες διανομείς των Wolt και efood – Ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραήλ: Καταιγισμός ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στα βορειοδυτικά – Ηχούν σειρήνες

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων-ρουκετών ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε...

Το ημερολόγιο της φρίκης – Τι έγραφε η πρεσβυτέρα που την κακοποιούσε ο ιερέας σύζυγός της

Συγκλονίζει η επιστολή της πρεσβυτέρας που περιγράφει τα όσα...

Άννα Φόνσου: «Δεν πάω στους γιατρούς, θέλω να φύγω μία και καλή από τη ζωή»

«Όλοι πρέπει να πηγαίνουν στους γιατρούς, εκτός από εμένα»,...

Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων στην Αργολίδα – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε...

Νέα κοινή μοτοπορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διανομείς της efood και της Wolt, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα Παρασκευή (11/10).

Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξή της, τριμελής επιτροπή των εργαζόμενων κατέθεσαν τα αιτήματά τους στο ΥΜΑΘ, υποστηρίζοντας πως δεν έλαβαν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι οι αυξήσεις στους μισθούς, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, επίδομα γάμου 10%, χρηματική αποζημίωση όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή λόγω κακών καιρικών συνθηκών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

«Δουλεύουμε 12 ώρες την ημέρα για να βγάλουμε ένα μεροκάματο»


«Ήρθαμε εδώ πέρα να δώσουμε τα αιτήματά μας στο υπουργείο. Ήρθαμε να κάνουμε γνωστή μια κατάσταση, η οποία μας αναγκάζει να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες την ημέρα για να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Πρέπει ο υπουργός να πάρει μια θέση για όλο αυτό. Πριν από μερικές μέρες μάλιστα είχαμε νεκρό συνάδελφο στην Αθήνα και άρα αυτό μαρτυράει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας. Μεταξύ των αιτημάτων μας είναι η εξασφάλιση ελάχιστης εγγυημένης αμοιβής ανά ώρα, να πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, να καταργηθούν οι στόλοι και όσοι δουλεύουν σε αυτούς να περάσουν άμεσα στην εταιρεία. Επιπλέον, μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στις πλατφόρμες και κάνει ότι θέλει η εταιρεία με βάση αυτό. Παράλληλα ζητάμε να μας παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας και να γίνεται πλήρης αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος. Σημειώνεται πως αν κάποιος εργαζόμενος, με τη μορφή εργασίας του freelancing χτυπήσει, παίρνει πολύ λίγα χρήματα από από μια ασφαλιστική εταιρεία που δεν καλύπτουν τίποτα», τόνισε σε δηλώσεις του στο thestival.gr μέλος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου της Wolt.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες ώρες αυτοαπασχολούμενοι διανομείς θα συγκεντρωθούν εκ νέου στην πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί θα πραγματοποιήσουν νέα μοτοπορεία.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ