30.7 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μεταναστευτικό: Συνάντηση του Μητσοτάκη με Ουρσουλα φορ ντερ Λάιεν στην Πάφο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας για ύποπτο δέμα – Κλειστή η Σωκράτους

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εύρεση ύποπτου...

Η INGA MANUCHARYAN  ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Μεγάλη μεταγραφική επιτυχία για την γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης του...

Η Φαίη Σκορδά «λύγισε» on air με την εξομολόγηση της Θέλξης: «Βλέπω τα μάτια σου»

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην σημερινή (11.010.2024) εκπομπή...

Προσοχή στην παρουσία μη κανονικού «Ιερέα»

          Την προσοχή του Χριστεπωνύμου πληρώματος της περιοχής μας...

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής MED9 στην Πάφο, το οποίο διεξάγεται παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσουλα φορ ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού κύκλου, με έμφαση στα ζητήματα του μεταναστευτικού και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα της συνόδου Med 9

Στην Σύνοδο, με προεδρεύουσα την Κύπρο, μετέχουν η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Σλοβενία. Της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου θα προηγηθούν διμερείς συναντήσεις, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δύο διαδοχικές συναντήσεις εργασίας.

Η πρώτη θα εστιάσει στις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας. Στη δεύτερη θα συζητηθούν οι μεσογειακές προτεραιότητες αναφορικά με τον νέο θεσμικό κύκλο της Ενωσης. Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρουσία στη Σύνοδο του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο οποίος θα συζητήσει με τους ηγέτες της MED9 τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και τις σχέσεις Ε.Ε-Ιορδανίας.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα αναμένεται να είναι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και η συζήτηση για την έκθεση του Ντράγκι , καθώς και τυχόν εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Λίγα λόγια για την σύνοδο των 9

Η Σύνοδος της MED9 είναι η πρώτη συνάντηση κορυφής ηγετών της Ε.Ε. λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (16-18 Οκτωβρίου) και αναμένεται να αποτελέσει την πλατφόρμα πρώτης συζήτησης στο ανώτατο επίπεδο της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η ομάδα των MED9 συστάθηκε το 2013 με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την ενίσχυση της φωνής, του ρόλου και της συνεργασίας αρχικά μεταξύ των επτά μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ -Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Κύπρου- ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν η Σλοβενία και η Κροατία το 2021.

Το πρωί, πριν από την έναρξη της συνόδου, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα εγκαινιάσει μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στο νοσοκομείο της Πάφου την σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης που λειτούργησε πριν από ένα χρόνο.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ