30.7 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Νέα επίθεση σε κυανόκρανους στη Μπλε Γραμμή του Λιβάνου – Άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν δύο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλ Πατσίνο: «Είναι ευλογία το να έχεις παιδιά»

Ο Αλ Πατσίνο έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του...

Λάρισα: Τον κυνηγούσε με τσιμεντόλιθο στο χέρι στο κέντρο της πόλης

Άγριο σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών χθες,...

Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL στην κύρια βάση της στη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, δήλωσε πηγή στον ΟΗΕ.

Ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ χθες, Πέμπτη, πρόσθεσε η πηγή.

Η επίθεση της Πέμπτης σε κυανόκρανους του ΟΗΕ, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο Ινδονήσιοι, προκάλεσε διεθνή καταδίκη διεθνή κατακραυγή.

Στρατιώτες του Ισραήλ άνοιξαν εσκεμμένα πυρ για να πλήξουν τις κάμερες της θέσης, θέτοντάς τις εκτός λειτουργίας, σε φυλάκιο του ΟΗΕ

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL, FINUL), 10.000 στρατιώτες της οποίας είναι ανεπτυγμένοι στο νότιο τμήμα της χώρας, καλεί από την αρχή της κλιμάκωσης ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Χθες το πρωί ανακοίνωσε ότι «δύο κυανόκρανοι τραυματίσθηκαν αφού ένα άρμα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού άνοιξε πυρ εναντίον παρατηρητηρίου του γενικού επιτελείου της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ» στη Νακούρα, «πλήττοντάς το απ’ ευθείας».

Καταδίκη του Ισραήλ

Ινδονησιακής εθνικότητας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της UNIFIL, οι δύο κυανόκρανοι που τραυματίστηκαν την Πέμπτη βρίσκονται «ακόμα στο νοσοκομείο», αλλά «τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά».

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον μιας θέσης του ΟΗΕ στη Ρας αλ-Νακούρα, πλήττοντας την είσοδο του μπούνκερ όπου είχαν καταφύγει κυανόκρανοι και προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και συστήματα επικοινωνίας», συνεχίζει η UNIFIL σε ανακοίνωσή της.

Προχθές, Τετάρτη, «στρατιώτες του Ισραήλ άνοιξαν εσκεμμένα πυρ για να πλήξουν τις κάμερες της θέσης, θέτοντάς τις εκτός λειτουργίας, ενώ πυροβόλησαν επίσης εσκεμμένα εναντίον θέσης όπου διεξάγονταν τακτικά τριμερείς συναντήσεις πριν ξεσπάσει η σύγκρουση», ανέφερε ακόμη.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ