30.7 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Φάμελλος: Μπορούμε να συμμετέχουμε σε εκλογές ενός κόμματος στο οποίο στέλνουμε εξώδικα;

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλ Πατσίνο: «Είναι ευλογία το να έχεις παιδιά»

Ο Αλ Πατσίνο έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του...

Λάρισα: Τον κυνηγούσε με τσιμεντόλιθο στο χέρι στο κέντρο της πόλης

Άγριο σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών χθες,...

«Μπορούμε να συμμετέχουμε σε εκλογές ενός κόμματος στο οποίο δεν εκτιμούμε και στέλνουμε εξώδικα;», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ότι λόγος που υπέβαλε υποψηφιότητα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ δεν πάει καλά. «Όχι απλά για να πούμε ότι ήταν λάθος οι επιλογές της προηγούμενης περιόδου, αλλά για να αναβαθμιστούμε. Άρα οι εκλογές πρέπει να προσδώσουν κύρος και πολιτική ποιότητα. Και αναρωτιέμαι, μπορούμε να συμμετέχουμε σε εκλογές ενός κόμματος που δεν το εκτιμούμε και στο οποίο στέλνουμε εξώδικα; Είναι μεγάλο ψέμα ότι όλοι είμαστε ίδιοι», υπογράμμισε.

«Η συρρίκνωση είναι ευθύνη του προηγούμενου προέδρου»

Ως προς το «ναυάγιο» της πρωτοβουλίας του Παύλου Πολάκη περί κοινής συνάντησης όλων των υποψήφιων προέδρων, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως «όταν υπάρχουν κανόνες και κόμμα και άρα δεν είμαστε προσωπικότητες που κυκλοφορούμε μόνοι μας, έπρεπε αυτή η συνάντηση, όπως κι οποιαδήποτε άλλη τέτοια, να γίνει με ευθύνη των οργάνων του κόμματος . Δεν μπορεί να συναντιόμαστε χωρίς συνεννόηση με το κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν οι υποψηφιότητες. Δεν γίνεται να παραβιάζουμε την ίδια τη Δημοκρατία».

Ερωτηθείς ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν έκρυψε την ανησυχία του για νέο κύμα διχασμού. «Όσοι δεν μπορούν να παράγουν πολιτική, δημιουργούν αντιθέσεις, εντυπώσεις και δυστυχώς διχασμό. Εγώ δεν ήμουν ποτέ οπαδός των διαγραφών και των αποκλεισμών, πρότεινα όπως ξέρετε στον τέως πρόεδρο να πάμε σε διαδικασία προσφυγής στην κάλπη χωρίς μομφή, χωρίς στίγμα στο κόμμα μας, χωρίς να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει. Δεν το δέχτηκε και προκάλεσε τη μομφή στην Κεντρική Επιτροπή. Η συρρίκνωση είναι ευθύνη του προηγούμενου προέδρου, τι να κάνουμε;», υπογράμμισε.

«Αυτός ο κατήφορος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει άλλο»

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε πως ο λόγος που επέλεξε να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακριβώς για να σταματήσει αυτή η «κατρακύλα που βιώνουν οι πολίτες με την ενέργεια, τους μισθούς και την Υγεία». Όπως είπε «αυτό που ζούμε με την ενέργεια είναι η αποτύπωση της αποτυχίας της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος πρόσθεσε ότι «πρέπει να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτός ο κατήφορος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει άλλο, δεν μπορούν όλα τα θέματα να λύνονται μέσω κουτσομπολιών ή εξωδίκων. Υπάρχουν κόμμα και διαδικασίες. Εμείς κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει το κράτος δικαίου, όταν εμείς δεν εφαρμόζουμε τους δικούς μας κανόνες; Δεν μπορούμε άλλο να ασχολούμαστε με την παραπολιτική, προσωπικά νιώθω μια απόσταση».

Αναφορικά με τον κ. Κασσελάκη και την έκκληση για έρευνα που απηύθυνε μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες του, ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την έντονη στενοχώρια του για το τι σημαίνει ένα εξώδικο, υποστηρίζοντας ότι «ο πρώην πρόεδρος δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων, ενώ λέει στο τέλος του πως θα πάει στις εισαγγελικές Αρχές. Η χθεσινή συνέντευξή του δεν ήταν πολιτική, ακούσατε κάτι ας πούμε για την κατηγορία της διαπλοκής;».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ