26.5 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Βουλή: Οργανώνονται οι ανεξάρτητοι με δικό τους μέλος στη διάσκεψη των προέδρων – Ποια τα περιθώρια για νέα ΚΟ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάλυμα Airbnb στη Σκωτία έχει αναμονή δύο χρόνων για την ενοικίασή του

Κατάλυμα στη Σκωτία, στη γραφική πόλη Wigtown έχει προσελκύσει...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» Κασσελάκη στη συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης για συνάντηση...

Λάρισα: Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Άγιο Αχίλλιο

Λειτουργεί και φέτος, για έκτη χρονιά, η Σχολή Γονέων...

Άγιον Όρος: Ελεύθεροι υπό όρους τρεις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας στη Μονή Εσφιγμένου

Τρεις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας στη Μονή Εσφιγμένου του...

Gladiator 2: η πρεμιέρα, το Παλάτι και μια ματωμένη υπόσχεση

Το καλοκαίρι του 2024, όταν και κυκλοφόρησε το trailer...

Στην αναδιοργάνωση των δομών τους, προκειμένου να διευκολύνουν την κοινοβουλευτική τους καθημερινότητα, προχωρούν οι 14 πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές, ορίζοντας τον Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπρόσωπο τους στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Βάσει του κανονισμού εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 5 ανεξάρτητοι βουλευτές, έχουν το δικαίωμα να ορίσουν εκπρόσωπο στη Διάσκεψη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την τοποθέτηση Χουρδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 βουλευτές (Λινού, Σαλμάς, Χουρδάκης, Παπαϊωάννου και Δημητροκάλης, Φλώρος, Μανούσος, Σαλτογιάννης) απέστειλαν επιστολές με τις οποίες ορίζουν τον κ. Χουρδάκη ως εκπρόσωπο τους.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως υπάρχει και περιθώριο για την δημιουργία μιας νέας, 10ης κατά σειρά κοινοβουλευτικής ομάδας που θα απολαμβάνει τα προνόμια του Κανονισμού (γραφεία, αρχηγό, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, υπαλλήλους κτλ). Και αυτό γιατί όπως φαίνεται δεν υπάρχει ο απαιτούμενος ιδεολογικοπολιτικός συνδετικός κρίκος, λόγω της μεγάλης πολιτικής διασποράς των ανεξάρτητων. Για να συμβεί, τουλάχιστον θεωρητικά κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποστείλουν επιστολή στον πρόεδρο με την οποία θα ορίζουν αρχηγό και θα υποδεικνύουν όνομα και σήμα της νέας ΚΟ.

«Η κίνηση μας αφορούσε καθαρά πρακτικούς λόγους, οργάνωσης και λειτουργίας»

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να σχηματιστεί μια συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα με αρχηγό και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που θα τοποθετούνται στα μεγάλα ζητήματα εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους. Η κίνηση μας αφορούσε καθαρά πρακτικούς λόγους, οργάνωσης και λειτουργίας. Να μπορούμε δηλαδή να έχουμε ακόμα και ενημέρωση για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου», αναφέρει ένας από τους υπογράφοντες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανεξάρτητους βουλευτές που δεν μετείχαν στο εγχείρημα, η κίνηση αυτή έρχεται ως μια προσπάθεια συγκρότησης, άτυπης κοινοβουλευτικής ομάδας που θα μπορεί να καθορίζει και ελέγχει την παρουσία (σε επιτροπές και εκδηλώσεις) του συνόλου των ανεξάρτητων.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ