21.8 C
Volos
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Τυφώνας Μίλτον: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέγα – τυφώνας πλησιάζει τη Φλόριντα με τους κατοίκους των περιοχών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ να ζουν δραματικές ώρες καθώς αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα την ξηρά με ένταση τροπικής καταιγίδας κατηγορίας 4.

Πάνω από 5,5 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει εντολές εκκενώσεις από τις κατοικίες τους καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια από τις πιο καταστροφικές καταιγίδες που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή με την ταχύτητα των να φτάνει τα 249 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων.

Μέχρι τώρα:

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Μίλτον «καταιγίδα του αιώνα» στην ενημέρωση των δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου την Τετάρτη. Ο τυφώνας αναμένεται να φθάσει απόψε στη δυτική ακτή της Φλόριντα, κοντά στην κομητεία Μανάτι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παρά το γεγονός ότι ο Μίλτον δεν έχει φτάσει ακόμη στην ξηρά, οι κάτοικοι της Φλόριντα αισθάνονται ήδη τη μανία των στοιχείων της φύσης. Η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι έχουν αρχίσει να πλήττει τμήματα της κεντρικής και νοτιοδυτικής Φλόριντα, αφήνοντας στο πέρασμά της καταστροφές.

«Καταιγίδα του αιώνα» χαρακτήρισε τον τυφώνα ο Τζο Μπάιντεν

Επίσης σχηματίστηκαν ανεμοστρόβιλοι στην πολιτεία. Ένας ανεμοστρόβιλος καταγράφηκε σε βίντεο να διασχίζει το Φορτ Μάιερς, περνώντας πάνω από τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο I-75, ενώ τα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να κινούνται. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είπε σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή να αναζητήσουν αμέσως καταφύγιο.

Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί εκκενώσεις τέτοιου μεγέθους, αλλά δήλωσε ότι η πόλη και η πολιτεία θα το ξεπεράσουν. Τόνισε επίσης ότι όποιος βρίσκεται σε μονοκατοικία και δεν εκκενώνει, διακινδυνεύει τη ζωή του. «Αν μείνετε, θα πεθάνετε», προειδοποίησε τους κατοίκους που δεν έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές που απειλούνται από τον τυφώνα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης, όπου δήλωσε ότι ο τυφώνας Μίλτον «θα δώσει μια μεγάλη, μεγάλη γροθιά και θα προκαλέσει πολλές ζημιές». Ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπήρχαν ελλείψεις καυσίμων, παρά το γεγονός ότι κάποια πρατήρια βενζίνης έμειναν από καύσιμα. Πρόσθεσε: «Είμαστε προετοιμασμένοι και θα ανταποκριθούμε».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ