21.8 C
Volos
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Τυφώνας Milton: Οι άνεμοι ήδη «μαστιγώνουν» τις ακτές της Φλόριντα – Σχηματίστηκαν ανεμοστρόβιλοι

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που οι αρχές παλεύουν να εκκενώσουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους και οι ιδιοκτήτες σκαφών να βρουν αλλού καταφύγιο, ο τυφώνας Milton δείχνει πως θα αγγίξει έδαφος ως τυφώνας κατηγορίας 4. Την ίδια στιγμή 30.000 άτομα βρίσκονται ήδη σε καταφύγια. Κάποιες κομητείες δεν προχώρησαν σε εκκενώσεις γιατί έχουν αρκετά καταφύγια για τον πληθυσμό τους.

Σε άλλες κομητείες ισχύει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για τους ανθρώπους που ζουν σε τροχόσπιτα, σκηνές, κινητά σπίτια, βιομηχανοποιημένα σπίτια ή κατασκευές που δεν μπορούν να αντέξουν ανέμους ταχύτητας 177 χιλιομέτρων ανά ώρα, καθώς και για τους ανθρώπους στη ζώνη Α.

Παρόλα αυτά, ο πιθανός σχηματισμός ενός ακόμη τυφώνα προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που είχαν ήδη κουραστεί από τη γρήγορη διαδοχή της Helene και του Milton. Ο Milton ήταν η 13η ονομαστική καταιγίδα της περιόδου των τυφώνων (σ.σ. Ονοματίζονται μόνο οι μεγαλύτεροι) και ο επόμενος τυφώνας θα μπορούσε να ονομαστεί τυφώνας Nadine.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ – NOAA προέβλεψε 17 έως 25 καταιγίδες με ονόματα για φέτος. Αυτό θα συνιστούσε μια εκτεταμένη περίοδο τυφώνων πάνω από το κανονικό.

Φοβούνται την κατάρρευση σπιτιών που έχουν πληγεί ήδη από τον τυφώνα Helene

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο St Pete Beach της Φλόριντα ανησυχεί ότι «οι δομές που ενδεχομένως αποδυναμώθηκαν από τον τυφώνα Helene πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες μπορεί να είναι έτοιμες για κατάρρευση από τον τυφώνα Milton».

«Η ανησυχία μου είναι ότι μόλις περάσαμε μια άλλη καταιγίδα πριν από περίπου 13 ημέρες. Αυτές οι δομές που έχουν χτυπηθεί από το νερό και τον άνεμο, βρίσκονται σε αποδυναμωμένη κατάσταση. Ανησυχώ ότι αυτή η επόμενη καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του St. Pete Beach, Τζιμ Κιλπάτρικ, στον Μπόρις Σάντσεζ του CNN.

Οι δυνατότητες ανταπόκρισης της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο St. Pete Beach θα είναι πολύ περιορισμένες κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, δήλωσε ο Κιλπάτρικ. «Μόλις εκκενώσουμε το νησί, μόλις οι πόροι μας φύγουν από το νησί, είμαστε κολλημένοι στο κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης. Δεν θα εκτελούμε διασώσεις μέχρι να πάρουμε το σήμα για να ξαναβγούμε στο νησί», δήλωσε ο Κιλπάτρικ.

Κύματα από τον τυφώνα Milton στην Κούβα.

Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν ήδη σχηματιστεί – Διακοπές ρεύματος πριν ακόμα ο τυφώνας φτάσει στην Φλόριντα

Ήδη 76.976 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα στην Φλόριντα εξαιτίας βροχών και των ανεμοστρόβιλων που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.  Όταν η καταιγίδα βρισκόταν σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από την Τάμπα στις 14:00 μ.μ. της Τετάρτης, είχε μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 209 χλμ/ώρα, τοποθετώντας την στο χαμηλότερο σημείο ενός τυφώνα κατηγορίας 4. Ωστόσο, το κέντρο προειδοποίησε ότι παρέμενε μια πολύ ισχυρή καταιγίδα ικανή να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Το κέντρο δήλωσε ότι αναστέλλει ορισμένες συμβουλές για την άνοδο της στάθμης του νερού από τον Τυφώνα. Η προειδοποίηση για κύματα εξαιτίας του τυφώνα ακυρώθηκε για ορισμένες περιοχές στις πολιτείες που είχαν πληγεί από τον τυφώνα Helene. Άλλες περιμένουν κύματα 3 και 5 μέτρων.

Ανεμοστρόβιλοι έχουν εμφανιστεί στους βάλτους των Έβεργκλέιντς και το Φορτ Μάγιερς από όπου και η κεντρική φωτογραφία. Αναμένονται περισσότεροι στην κεντρική και νότια Φλόριντα. Έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για 90 ανεμοστρόβιλους από την Εθνική Υπηρεσία Καιρού, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Πέντε περίπου από αυτούς περιγράφουν «ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ