27.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Το τσίπουρο, τα κρασιά, τα τυριά και πολλά ακόμη Θεσσαλικά προϊόντα εντυπωσιάζουν στις Βρυξέλλες – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά τώρα στην Εύβοια | in.gr

in.gr | ΤαυτότηταΔιαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. ΧαραλαμπόπουλοςΔιευθύντρια Σύνταξης:...

Η Φάρμα: Παρεξηγήσεις για ασήμαντη αφορμή – Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Αυτή την εβδομάδα, στη Φάρμα η γαλάζια ομάδα κατάφερε...

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και την Αττική Οδό

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο Κηφισός τόσο στην άνοδο όσο...

Εκατοντάδες ευρωπαίοι πολίτες πέρασαν σήμερα από το περίπτερο της περιφέρειας Θεσσαλίας που στήθηκε στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της εβδομάδας των περιφερειών και των πόλεων και είχαν την ευκαιρία να γευτούν προϊόντα της θεσσαλικής γης.

Το τσίπουρο Τυρνάβου έρευσε  άφθονο και πρωταγωνίστησε σ’ αυτή τη γαστρονομική γιορτή, καθώς κατέκτησε το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα! Εξαιρετική ήταν και η αίσθηση που άφησαν τα Θεσσαλικό κρασιά που συνόδευσαν τις δημιουργίες του Λαρισαίου σεφ Αλεξάνδρου Θεολόγου.

Γαστρονομικές προτάσεις εξαιρετικά εύγευστες με βάση τα Θεσσαλικά τυριά (φέτα, μπάτζο, μανούρι και ανθότυρο) και αλλαντικά Ρωμιό: παστράμι, σαλάμι αέρος κλασικό, σαλάμι αέρος με αρνί. Τα Θεσσαλικό κρέατα με τη σφραγίδα της παράδοσης με γκουρμέ εσάνς, τσάτνεϊ εσπεριδοειδών από τις “Αντιγονίδες”, πάστα ελιάς, ελιές γεμιστές και φρούτα από τον Θεσσαλικό κάμπο, συνέθεσαν μια γευστική πανδαισία που βαθμολογήθηκε άριστα από όσους στριμώχτηκαν για να δοκιμάσουν!

Η περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε στην θεσσαλική γεύση με τον τίτλο «taste Thessaly» και κατά γενική ομολογία κέρδισε τις εντυπώσεις.

Συμμετείχαν, προσφέροντας προϊόντα οι εξής θεσσαλικές επιχειρήσεις: Όλυμπος, Ραψάνη Χρυσοχόου, Ταχας, Ρωμιό αλλαντοπωλείο, Αγροτικός συνεταιρισμός Πυργέτου, Domaine Μιγας, APIS-ERA, Μελισσοκομικός συνεταιρισμός Θεσσαλίας, Καρδάση Distillery, MJF The fruit company, anthema, Roussas, Intercomm foods, Χώτος, Οινοποιεία Πουλτσιδη, Κασιδης, Θεσαρωματα, Κτήμα Θεόπετρα, Κίσσαβος, κορφές, Κατσαρος Distillery, Τσιλιλης, Αβραμουλης, Τζαφετας, Μπρετας.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Ειδική Υπηρεσία  Διαχείρισης του  προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» στο πλαίσιο της Δημοσιότητας. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τσέτσιλας και ο εκτελεστικός γραμματέας Λάζαρος Μακρής και την επισκέφτηκαν εξέχοντες κοινοτικοί, υπάλληλοι των ευρωπαϊκών επιτροπών και αντιπροσωπειών από όλη την Ευρώπη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ