21.8 C
Volos
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Είναι η Κολομβία ασφαλής για τους ταξιδιώτες;

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ασφάλεια και η προστασία πάντα αναφέρονται όταν οι άνθρωποι αναφέρουν την Κολομβία. Πριν από τριάντα χρόνια, όταν το Cali και το Medellin ήταν πεδία μάχης για τα αντίπαλα καρτέλ, οι δολοφονίες και το χάος οδήγησαν τη χώρα στη μαύρη λίστα του διεθνούς τουρισμού.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Η Cartagena είναι δημοφιλής σταθμός κρουαζιέρας και το αεροδρόμιο της Bogota είναι πολυσύχναστο με τουριστικές και επαγγελματικές πτήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις και πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν την επίσκεψή σας. Αν πάτε οργανωμένη εκδρομή, όλα τα παρακάτω θα τακτοποιηθούν. Όμως πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται την Κολομβία ανεξάρτητα.

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε την Κολομβία.

Τι είδους εγκληματικότητα συναντάμε στην Κολομβία;

Οι περισσότερες «απαγορευμένες» πόλεις βρίσκονται μακριά από τα κύρια τουριστικά κέντρα, ιδίως στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, όπου έχουν σημειωθεί εντάσεις με τη συμμετοχή ένοπλων ομάδων, και κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού, η οποία έχει μακρά ιστορία ως εστία διακίνησης ναρκωτικών.

«Όπως και όταν ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να έχετε μαζί σας μόνο τόσα μετρητά όσα καλύπτει η ασφάλειά σας, να κρατάτε τα πολύτιμα αντικείμενα φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτιο, να αποφεύγετε να φοράτε ακριβά κοσμήματα ή να έχετε το κινητό τηλέφωνο και τη φωτογραφική μηχανή σε κοινή θέα»

Οι περιοχές που συνορεύουν με τον Παναμά και τον Ισημερινό πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Η ταξιδιωτική ασφάλιση ενδέχεται να είναι άκυρη εάν επιχειρήσετε να εισέλθετε σε αυτές τις απαγορευμένες περιοχές. Το Darien Gap θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της παρουσίας αρκετών παράνομων ένοπλων ομάδων και της διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών.

Στα υπόλοιπα μέρη, τα κύρια προβλήματα είναι τα συνηθισμένα που συναντάμε σε πολλά αστικά κέντρα – πορτοφολάδες, απάτες με ΑΤΜ και περιστασιακές ληστείες. Μην κουβαλάτε μεγάλα χρηματικά ποσά και μην φοράτε ακριβά κοσμήματα και χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ κατά τις εργάσιμες ώρες μέσα σε τράπεζα, σούπερ μάρκετ ή μεγάλο εμπορικό κτίριο. Να είστε προσεκτικοί πριν και μετά τη χρήση ενός ΑΤΜ στο δρόμο – οι ληστείες είναι συχνές, ιδίως τη νύχτα.

Τι λένε οι travel agents;

Ο Charlie Thomas της Journey Latin America, μιλώντας στους The Times, ανέφερε: «Τα τελευταία δέκα χρόνια, μεγάλο μέρος της Κολομβίας έχει επωφεληθεί από την ασφάλεια και ως αποτέλεσμα έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως και όταν ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να έχετε μαζί σας μόνο τόσα μετρητά όσα καλύπτει η ασφάλειά σας, να κρατάτε τα πολύτιμα αντικείμενα φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτιο, να αποφεύγετε να φοράτε ακριβά κοσμήματα ή να έχετε το κινητό τηλέφωνο και τη φωτογραφική μηχανή σε κοινή θέα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να περπατάτε σε έρημες περιοχές, ιδίως τη νύχτα, ή όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαδηλωτών. Τα περισσότερα από αυτά είναι κοινή λογική, αλλά είναι εύκολο να τα ξεχάσετε όταν βρίσκεστε σε διακοπές».

Και πρόσθεσε: «Η ύπαρξη ενός οδηγού βοηθάει στην πρόσβαση στα καλύτερα που έχει να προσφέρει ο προορισμός, καθώς πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια, καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και γκαλερί είναι κρυμμένα, ειδικά στην Bogota».

*Με πληροφορίες από: The Times



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ