26.5 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Αυξάνεται το ποσοστό μεγάλης φτώχειας στη Βρετανία – Τρία εκατομμύρια παιδιά αντιμέτωπα με την πείνα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγιος έρωτας – επόμενο επεισόδιο: Αργύρης και Χλόη αποφασίζουν να κλεφτούν

Στον «Άγιο έρωτα», απόψε, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, οι...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη – Δούκα

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου οι συναντήσεις...

Γιατί οι νέοι «σαπίζουν» το μυαλό τους με ανόητο περιεχόμενο του TikTok;

Εφαρμογές που βελτιώνουν σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση, νέοι που...

Ένας αριθμός ρεκόρ, 9,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των 3 εκατομμύρια παιδιά, διαβιούν σε κατάσταση μεγάλης φτώχειας στη Βρετανία ( εικόνα πάνω από Daniel Atkin/Alamy Stock Photo μέσω Guardian ), αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στη σίτιση και την ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Συνολικά 14% των ανθρώπων που ζουν στη Βρετανία αντιμετώπιζαν πείνα και στερήσεις στα τέλη Μαρτίου 2023, δηλ. περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι περισσότεροι σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα του Trussell Trust, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο τραπεζών τροφίμων σε όλη τη χώρα.

 Το ποσοστό μεγάλης φτώχειας αυξάνεται στη Βρετανία και επηρεάζει ένα στα πέντε παιδιά, σύμφωνα με την έρευνα

Το φαινόμενο αυτό έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στα παιδιά, 20% των οποίων βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, όπως και το ένα τρίτο των μονογονεϊκών οικογενειών και το 28% των ανθρώπων που κατάγονται από μειονότητες των μαύρων.

Πάνω από 50% των 9,3 εκατ. ανθρώπων αυτών ζουν επίσης σε μια οικογένεια της οποίας ένα μέλος πάσχει από αναπηρία, υπογραμμίζει το Trussell Trust, που θεωρεί πως σε μεγάλη φτώχεια βρίσκονται τα νοικοκυριά των οποίων οι διαθέσιμοι πόροι είναι για παράδειγμα 152 στερλίνες (181 ευρώ) την εβδομάδα για ένα άτομο μόνο του, και 204 στερλίνες (243 ευρώ) την εβδομάδα για έναν ενήλικα με ένα παιδί.

Επιδείνωση

Σύμφωνα με το Trussell Trust, η πανδημία της Covid-19 και η κρίση του κόστους ζωής που έπληξε τη χώρα από το 2022 λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, εξηγούν εν μέρει την επιδείνωση της κατάστασης.

Η ΜΚΟ αναφέρει ως εκ τούτου πως διένειμε 3,1 εκατομμύρια συσκευασίες τροφίμων, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ανάμεσα στον Απρίλιο του 2023 και τον Μάρτιο του 2024, δηλ. διπλάσιο αριθμό σε σχέση με πέντε χρόνια νωρίτερα.

Όμως αναφέρεται επίσης στις «αδυναμίες» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του «Universal Credit», του βασικού επιδόματος που χορηγείται στα νοικοκυριά με χαμηλό ή καθόλου εισόδημα, το οποίο θέσπισε η κυβέρνηση των Συντηρητικών το 2013.

Απέναντι σε αυτούς τους αριθμούς, η ΜΚΟ καλεί την κυβέρνηση των Εργατικών να λάβει μέτρα προκειμένου να βελτιώσει το σύστημα κοινωνικών παροχών, κυρίως ορίζοντας ένα ελάχιστο «εγγυημένο» επίπεδο εισοδήματος.

«Αν δεν αλλάξει τίποτα, ο αριθμός των ανθρώπων που δυσκολεύονται να τραφούν και ζουν σε δυσπραγία θα αυξηθεί», λέει η Χέλεν Μπάρναρντ, διευθύντρια πολιτικών, έρευνας και επίπτωσης του Trussell Trust, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση –που θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους στα τέλη του μηνός– θα πρέπει να καταστήσει «επείγουσα προτεραιότητα» τη μεταρρύθμιση του συστήματος, επιμένει.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ