19 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Όρμπαν: Τί θα κάνουμε άμα κερδίσει ο Τραμπ; Θα ανοίξουμε σαμπάνιες! Πολλές συμπάνιες!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χατζηδάκης: Το Χρηματιστήριο Αθηνών οδεύει προς τις κορυφαίες κεφαλαιαγορές του κόσμου

Την ένταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη λίστα παρακολούθησης του οίκου...

Theft Detection Lock: «Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών από την Google

Η Google ξεκινά σταδιακά να διαθέτει μια τριάδα νέων...

Ταμπού: Ο Λουκιανός ανησυχεί μήπως οι εκβιαστές κάνουν πράξη τις απειλές

Το κουβάρι μιας δολοφονίας αρχίζει να ξετυλίγεται και οι...

Δεν απειλείται από το Ισραήλ η Τουρκία λέει το CHP – «Αντιπερισπασμός του Ερντογάν»

Στην αποκάλυψη ότι κατά την κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση...

Δείχνοντας άλλη μια φορά τη στενή του σχέση και τη σθεναρή του στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε σήμερα (8/10) θα ανοίξει σαμπάνιες αν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου και εκλεγεί ξανά πρόεδρος.

«Τι θα κάνουμε; Θα ανοίξουμε πολλά μπουκάλια σαμπάνιας!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος ηγέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία πρόκειται να μιλήσει αύριο, Τετάρτη.

Αφού υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη στις 7 Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, ο Όρμπαν εκτίμησε πως αυτή θα είναι η ιδανική στιγμή για να εξετάσει η ΕΕ το πρόγραμμα του πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου.

«Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για την εκλογή Τραμπ»

Αναφερόμενος στην υπόσχεση του Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε ότι η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για την εκλογή του.

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν θα έχουμε χρόνο για χάσιμο (…) Θα πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Βίκτορ Όρμπαν, που επικρίνει τακτικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αντιτίθεται στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με την Ρωσία στο πεδίο της μάχης, τονίζοντας ότι απαιτείται διάλογος και μια κατάπαυση του πυρός για να σωθούν ζωές.

Ο Όρμπαν ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, δεύτερη ημέρα της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ, μια «ειρηνευτική αποστολή» επισκεφτόμενος το Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο, προκαλώντας την οργή Ευρωπαίων ηγετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει τακτικά τον Ούγγρο πρωθυπουργό ως παράδειγμα ηγέτη, βλέποντας σε αυτόν «έναν ισχυρό άνδρα, έναν σκληρό, έξυπνο άνδρα».

Μία από τις αποδείξεις του ίδιου τρόπου σκέψης των δύο ανδρών είναι και το σλόγκαν της εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ: «Κάντε την Ευρώπη σπουδαία ξανά» («Make Europe Great Again»), σλόγκαν σχεδόν απαράλλακτο με το «Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά» («Make America Great Again») του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ