27 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Νέα Αριστερά Λάρισας: «Να αλλάξει η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα στους χώρους εργασίας»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: «Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό»

Ανάρτηση στα social media για τον προϋπολογισμό του 2025...

Το 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας σε εκδήλωση για τις κοινωνικές δεξιότητες

Μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των ειδικοτήτων...

H «Καρδιά του Σκύλου» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ επιστρέφει στην Αθήνα

H «Καρδιά του Σκύλου» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην...

Η Νέα Αριστερά Λάρισας, με αφορμή το φρικτό εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο της περιοχής με θύμα μια 25χρονη, επισημαίνει τα εξής:

«Ακόμα ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εκκοκκιστήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου μια εργαζόμενη 25 ετών έχασε τη ζωή της. Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» και της «πρωτοπορίας», η τραγική αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και η αντιμετώπιση των θανάτων από εργατικά ατυχήματα και από ασθένειες που προκαλούνται στους χώρους εργασίας για τις οποίες δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία καταγραφή είναι  πλέον κεντρικό θέμα και τοποθετεί τη χώρα σε μια από τις χειρότερες θέσεις πανευρωπαϊκά.

Τα συνεχή εργατικά ατυχήματα, μόνο για το 2023 είχαμε ένα θάνατος κάθε 2 ημέρες και σχεδόν καθημερινά ένα σοβαρό τραυματισμό,  δεν είναι άτυχες στιγμές αλλά  αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, που στο βωμό της αύξησης των κερδών δεν διστάζει θα θυσιάσει ακόμα και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Τέτοιες πολιτικές είναι η ακραία εντατικοποίηση της εργασίας με κατάργηση του 8ωρου και εργασία 10 και 12 ωρών ημερησίως, η χρησιμοποίηση μη ειδικευμένου προσωπικού για μείωση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστος των εργοδοτών, η υποβάθμιση – υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και πλήρης απαξίωση των πολιτικών πρόληψης, η πλήρης απουσία στρατηγικής, εργαλείων και θεσμικής οργάνωσης για τη βελτίωση των συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία κ.α.

Ο θάνατος της νεαρής εργαζόμενης υπογραμμίζει με τραγικό τρόπο την ανάγκη να αλλάξει η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα στους χώρους εργασίας κάτι που αποτελεί ευθύνη και της Πολιτείας και των εργοδοτών. Οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη!

Η Νέα Αριστερά Λάρισας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της νεκρής, ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος που κόστισαν τη ζωή της και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ