20.9 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Να βρεθεί οριστική και ουσιαστική λύση για το Τελωνείο της Λάρισας ζητά ο Κόκκαλης

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας για το εργατικό δυστύχημα με θύμα 25χρονη

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικών Λάρισας για το τραγικό...

«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική», φώναζε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Η σχέση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και του...

Πάσχα: Κοντά σε συμφωνία για από κοινού εορτασμό του για Ορθόδοξους και Καθολικούς

Ιστορικό άνοιγμα στο Βατικανό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς...

Η Μπίλι Άιλις δεν θα ξαναμιλήσει για τη σεξουαλικότητά της: «Μακάρι να μην ήξερε κανείς»

Η 22χρονη καλλιτέχνιδα, Μπίλι Άιλις μετανιώνει που δημοσιοποίησε την...

Εξεύρεση οριστικής και ουσιαστικής λύσης για το Τελωνείο Λάρισας ζητά ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Το Τελωνείο της Λάρισας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, σε μια από τις βασικότερες οδικές αστικές αρτηρίες της Λάρισας, την οδό Φαρσάλων, η οποία εμφανίζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και αποτελεί αποδέκτη σημαντικού όγκου επιβατικών αυτοκινήτων, αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.

Η θέση του Τελωνείου, αναγκάζει τα δεκάδες επαγγελματικά οχήματα βαρέως τύπου, που κινούνται καθημερινά από ή προς αυτό, να διασχίζουν κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και επιδεινώνοντας το ήδη υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η παραμονή δε των οχημάτων στις εγκαταστάσεις του Τελωνείου καθίσταται προβληματική εώς αδύνατη στις ώρες αιχμής, καθώς οι περιορισμένοι χώροι του αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στάθμευσης τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα οι οδηγοί των επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου, αναγκάζονται να σταθμεύουν τα ογκώδη οχήματα τους επί των διερχόμενων παράπλευρων οδών, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος με αποτέλεσμα την σοβαρή παρακώλυση της κίνησης των οχημάτων αλλά και τη δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Οι ελλιπείς υποδομές του Τελωνείου όμως, δεν αφορούν μόνο την προβληματική προσέγγιση και απομάκρυνση των οχημάτων και την έλλειψη χώρων στάθμευσης ,

αλλά και τη σοβαρή έλλειψη χώρων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των ατομικών αναγκών των συναλλασσόμενων επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της μακράς παραμονής που απαιτείται, για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Δεδομένης της απουσίας των απαιτούμενων χώρων εντός του Τελωνείου, οι επαγγελματίες αναγκάζονται να εξυπηρετούν τις ατομικές τους ανάγκες σε άλλους χώρους πλησίον του Τελωνείου, όπου απουσιάζουν οι απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως εστίες μόλυνσης.

Επιπλέον παρόλο που η ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και ουσιαστικής λύσης για το χώρο λειτουργίας του Τελωνείου Λάρισας έχει τεθεί επανειλημμένως από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για οποιαδήποτε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

Επειδή η θέση του Τελωνείου σε κεντρικό σημείο της πόλης δημιουργεί πληθώρα σοβαρών προβλημάτων τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους συναλλασσόμενους επαγγελματίες.

Επειδή η θέση του Τελωνείου προκαλεί δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας και η πόλη της Λάρισας οδηγείται σε κυκλοφοριακή ασφυξία.

Επειδή οι υπάρχουσες υποδομές του Τελωνείου αδυνατούν να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις συναλλασσόμενων και εργαζομένων.

Επειδή η απουσία βασικών υποδομών καθιστά προβληματική την πρόσβαση και την παραμονή των συναλλασσόμενων στους χώρους του Τελωνείου.

Επειδή για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών επιβάλλεται η λειτουργία σύγχρονων δομών με προδιαγραφές προσαρμοσμένες στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επειδή η εξεύρεση οριστικής και ουσιαστικής λύσης για το χώρο λειτουργίας του Τελωνείου Λάρισας προϋποθέτει την διαβούλευση και συνεργασία μεταξύ όλων των σχετικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται να προβεί στην εξεύρεση οριστικής και ουσιαστικής λύσης για το χώρο λειτουργίας του Τελωνείου Λάρισας προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της περιοχής αλλά και η απρόσκοπτη και ομαλή εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ