26.7 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ιράν: Διαψεύδει τα περί ισχυρών εκρήξεων κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Άστορ παρουσιάζει σε preview δύο από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς

Στο Θηρίο του Μπερτράν Μπονελό, η Λεά Σεϊντού και το Τζορτζ ΜακΚάι συναντιούνται μυστηριωδώς, ξανά και ξανά,...

ΑΑΔΕ: Ξεπέρασαν τα 4 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία

Φόρους ύψους 3,728 δισ. ευρώ δεν κατάφεραν να πληρώσουν...

Διαψεύδει η Τεχεράνη τα περί εκρήξεων στην Ισφαχάν κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, μεταδίδουν ιρανικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι αναφορές που διέρρευσαν τη νύχτα έκαναν λόγο για δύο ισχυρές εκρήξεις που φέρεται να ακούστηκαν στις πόλεις Ισφαχάν και Σαρ-ε Ρέι, κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Μάρτυρες μοιράστηκαν βίντεο και εικόνες από τις εκρήξεις, πυροδοτώντας αντικρουόμενες εικασίες καθώς έλαβαν χώρα την ώρα που ο κόσμος περιμένει τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν, ενώ συμπίπτουν με συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στον ιρανικό εναέριο χώρο.

«Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στο Ισφαχάν προκλήθηκαν από ασκήσεις εκπαίδευσης συστημάτων αεράμυνας των Φρουρών της Επανάστασης»

Διάψευση

Ο στρατός του Ιράν μιάμιση ώρα αργότερα διέψευσε ότι υπήρξε έκρηξη στην πόλη Ισφαχάν.

«Η αεροπορική βάση του Khatam al-Anbiya αρνείται τις φήμες για έκρηξη στην πόλη Ισφαχάν» αναφέρει η ανακοίνωση των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Οι Σιωνιστές τρομοκράτες είναι καλοί μόνο στο να επιχειρούν σε αδιαμφισβήτητο εναέριο χώρο και να ρίχνουν βόμβες σε γυναίκες και παιδιά».

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης και Ιρανούς αξιωματούχους, οι εκρήξεις που ακούστηκαν στο Ισφαχάν προκλήθηκαν από ασκήσεις εκπαίδευσης συστημάτων αεράμυνας των Φρουρών της Επανάστασης.

Χρήστες του διαδικτύου συνδέουν τις εκρήξεις με δοκιμή νέων αντιαεροπορικών συστημάτων που πρόσφατα απέκτησε το Ιράν από «φίλη χώρα» και τα οποία τοποθετήθηκαν γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις υπό το φόβο χτυπήματος από το Ισραήλ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ