20.9 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Γκρίνιες Δημοσχάκη (ΝΔ) για τα εκτός έδρας των αστυνομικών: «Να απαλειφθεί η διάταξη και να εξεταστεί από μηδενική βάση»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αντίθεσή του με διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που αφορά τα εκτός έδρας έξοδα των αστυνομικών, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μιλώντας από το βήμα, σε ένα ήδη βεβαρυμένο κλίμα για το εσωτερικό της ΝΔ, ο βουλευτής διατύπωσε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί και να εξεταστεί από μηδενική βάση.

«Στον παρόντα νόμο έχει προστεθεί το άρθρο 63 του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορά τα έξοδα εκτός έδρας εκτέλεσης υπηρεσίας αστυνομικών για έκτακτη αποστολή. Μετά από απόσπαση του αρχηγείου, όπως επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, αντιμετώπισης εγκληματικότητας και λοιπές έκτακτες και επικίνδυνες αποστολές υψηλού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και χαρακτήρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η πρόσθετη διάταξη θέλει μια δεύτερη μάτια, είμαι σίγουρος ότι θα είναι με πνεύμα δικαίου και προς όφελος των ίδιων και των οικογενειών τους και πρέπει να τροποποιηθεί ή να διορθωθεί. Κατόπιν αυτού προτείνω όπως διορθωθεί και συμπληρωθεί η αναδρομικότητα και να απαλειφθεί η διάταξη του άρθρου 63 ώστε με καθαρότερη και δικαιότερη σκέψη να εξεταστεί από μηδενική βάση, όπως επιθυμεί το λαϊκό αίσθημα ενός κεντρικού οργανισμού του ελληνικού κράτους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίμαχη διάταξη που προβληματίζει και άλλους βουλευτές της. ΝΔ, περικόπτει το σχετικό επίδομα των αστυνομικών και μάλιστα αναδρομικά (θα χρειαστεί να επιστρέψουν χρήματα).



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ