20.9 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Είμαστε θύματα ελέγχων και προστίμων από το Χημείο του Κράτους

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική», φώναζε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Η σχέση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και του...

Πάσχα: Κοντά σε συμφωνία για από κοινού εορτασμό του για Ορθόδοξους και Καθολικούς

Ιστορικό άνοιγμα στο Βατικανό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς...

Η Μπίλι Άιλις δεν θα ξαναμιλήσει για τη σεξουαλικότητά της: «Μακάρι να μην ήξερε κανείς»

Η 22χρονη καλλιτέχνιδα, Μπίλι Άιλις μετανιώνει που δημοσιοποίησε την...
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνέχεια της συνάντησης του Προέδρου ΕΣΒ, κου Οντόπουλου Απ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης , κο Θεοδωρακάκο Τ. παρουσία του Προέδρου Παραγωγής & Εμπορίου και Βουλευτή Μαγνησίας , κου Μπουκώρου Χρ. απέστειλε επιστολή σχετικά με την κατάφωρη αδικία εις βάρος των εμπόρων λιανικής πώλησης αναφορικά με την έκθεση σε ελέγχους της Γενικής Δ/νσης Χημείου του Κράτους σε προϊόντα λιανικής πώλησης προς δειγματοληπτική εξέταση για ποσότητα χημικών ουσίων, οι οποίες είναι απαγορευμένες κι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε διάθεση από την πλευρά του Υπουργού , κου Θεοδωρακάκου Τ. να διερευνηθεί εκ νέου το θέμα,  γι΄ αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε καθ’ υπόδειξη του Υπουργού εκ νέου επιστολή προς τον ίδιο , τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, κο Αναγνωστόπουλο Σ. και τον Πρόεδρο Παραγωγής & Εμπορίου, κο Μπουκώρο Χρ. προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση για ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους εμπόρους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας αιτούμενος την αναθεώρηση και τροποποίηση  της ισχύουσας απόφασης ΑΧΣ 82/2009, η οποία προβλέπει κυρώσεις σύμφωνα με την επιβολή του κανονισμού 1907/2006, καθώς καθίσταται παράλογη η επιβολή προστίμων και ποινών στον έμπορο της λιανικής πώλησης εξαιτίας ασάφειας και παρερμηνείας της.  Επίσης, υποστηρίζει ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την  ενημέρωση, πλήρη πληροφόρηση επιβλαβών χημικών ουσιών καθίστανται  οι παρασκευαστές κι οι εισαγωγείς εμπορευμάτων και αιτείται την άμεση απόσυρση των παράλογων προστίμων και κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε εμπόρους λιανικής πώλησης.
Τέλος, επισημαίνει ότι  θα πρέπει να ενισχυθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα τελωνεία από εισαγωγές και ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να αποφευχθεί η διακίνηση των επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον προϊόντων στους εμπόρους και στους καταναλωτές.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ