25.6 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Στήριξη του ΚΚΕ στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας (φωτο)

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας...

Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο του Πειραιά – Κλειστή η οδός Κέκροπος

Φωτιά, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο –...

O Αμερικανός επιχειρηματίας που θέλει να ζήσει μέχρι τα 150 και να γίνει πρόεδρος

Πως θα ακουγόταν ένα ένας 36χρονος επιχειρηματίας σήμερα φιλοδοξούσε...

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το ζήτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ θα δρομολογήσει την κατάθεση σχετικού Δελτίου Τύπου της Ένωσης ως αναφορά στη Βουλή.

«Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθούς, καθώς και η άρση όλων των δυσβάστακτων συνεπειών για τους εργαζόμενους από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και φυσικά του Ταμείου Ανάκαμψης είναι επιτακτικό αίτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συντονισμό και ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Έχει εκλείψει ο λόγος της κατάργησης

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε υποβάλει αίτημα στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας για την επαναφορά των δύο μισθών που περικόπηκαν από τους δημοσίους υπαλλήλους λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων.

«Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή»» σημειώνει η Ένωση, προσθέτοντας ότι «ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο».

Όπως υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οι δύο επιπλέον μισθοί αντικατοπτρίζουν υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

«Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του. Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ