19 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Γυρίζει τον διακόπτη ο Χάρης Δούκας – Τα ανοίγματα στους «4» που έμειναν εκτός

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε και επίσημα η απαιτητική εκστρατεία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τα επιτελεία των δύο υποψηφίων (Ανδρουλάκης – Δούκας) να βάζουν στο φουλ τις μηχανές καθώς δεν υπάρχει χρόνος.

Οι δύο διεκδικητές έπιασαν δουλειά με το «καλημέρα» με δημόσιες εμφανίσεις και «τιτιβίσματα» δίνοντας τον τόνο για το τι θα ακολουθήσει.

Στο φουλ οι μηχανές των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στην «πράσινη κάλπη» της 13ης Οκτωβρίου

Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη που παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA και ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων έκανε ανοίγματα στους τέσσερις που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου και συντήρησε τη ρητορική αλλαγής της ηγεσίας.

«Ο κόσμος με επέλεξε για να εκφράσω το αίτημα της αλλαγής»

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αίτημα της αλλαγής της ηγεσίας είναι πανίσχυρο» ανέφερε (OPEN) o Χάρης Δούκας και πρόσθεσε πως «έχουμε μια επιλογή και μια ευκαιρία να αποτελέσουμε ξανά μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τα χιλιάδες μέλη και φίλους που στήριξαν τη δική του πρόταση.

Αρχικά ερωτώμενος για το πώς διαβάζει τα χθεσινά αποτελέσματα, είπε: «Είχαμε 6 υποψηφίους και οι 5 έβαζαν την αλλαγή ηγεσίας. Το αίτημα για την αλλαγή είναι πολύ ισχυρό, και με επέλεξαν οι πολίτες ακριβώς για να εκφράσω αυτό το αίτημα και να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει και να μπορέσει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο πόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Μια επιλογή που θα κάνει τη διαφορά. Το δίλημμα είναι θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ του 12-14% ή ένα μεγάλο νικηφόρο ΠΑΣΟΚ που θα είναι η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο κόσμος επέλεξε τη δική μου πρόταση για να εκφράσω το αίτημα της αλλαγής. Το ίδιο θα έλεγα αν στον δεύτερο γύρο ήταν ο Παύλος Γερουλάνος. Είναι σημαντικό τα χιλιάδες μέλη να καταλάβουν ότι έχουν μπροστά μας κρίσιμο διάστημα, και έχουμε μια επιλογή και μια ευκαιρία να αποτελέσουμε ξανά μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Επιπλέον, ερωτώμενος για το αν προβληματίζεται για το ντέρμπι του πρώτου γύρου όπου για λίγες ψήφους πέρασε δεύτερος ο ίδιος είπε «όλα με προβληματίζουν και όλα τα λαμβάνω υπόψη μου. Τελικά, επέλεξαν την δική μου πρόταση για να εκφράσω το αίτημα της αλλαγής.

Ο Παύλος, η Άννα, η Νάντια, ο Μιχάλης

Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Παύλο, την Άννα, τη Νάντια και τον Μιχάλη. Έχουμε κοινές αγωνίες με τους συνυποψήφιους. Η κοινή μας αγωνία είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει, να μην είναι μηχανισμοί να είναι συμμετοχικό να έχουμε όλα τα μέλη και οι φίλοι ρόλο, λόγο και ευθύνη. Πού πήγαν οι 270.000 που στήριξαν την προηγούμενη διαδικασία; Να φτιάξουμε με όλους τους συνυποψήφιους ένα νέο πολιτικό κέντρο που θα συνεδριάζει κάθε βδομάδα και θα συνδιαμορφώνουμε την πρότασή μας για την κοινωνία και για τη Βουλή» ανέφερε.

Ο ίδιος φάνηκε ενωτικός και τόνισε ότι έχει μιλήσει με τους συνυποψηφίους του και ότι την επόμενη ημέρα «θα δουλέψουμε όλοι μαζί» τονίζοντας ότι «μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Η επόμενη ημέρα

Σε ερώτηση γιατί να τον επιλέξουν οι ψηφοφόροι είπε: «Γιατί έχουμε κοινή αγωνία να αλλάξουμε την χώρα. Και δεν είναι η ανάπτυξη ελεημοσύνη αλλά πρέπει να μιλήσουμε στην πράξη πως θα ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα, πως θα δώσουμε κίνητρα στους αγρότες, πως θα μειώσουμε το κόστος ζωής, και έχουμε κάνει μια σειρά από κρίσιμες προτάσεις και παρεμβάσεις. Παρουσίασα πρόταση πως θα μπορέσει η ΔΕΗ να έχει σταθερά τιμολόγια τα επόμενα δυο χρόνια, και είναι μια πρόταση που την ακούει όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η Ευρώπη. Δεν πρέπει να είναι χρηματιστηριακό προϊόν η τιμή τους ρεύματος αλλά πρέπει να είναι σταθερή να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Και είναι προτάσεις που αγκαλιάζει η Άννα, ο Παύλος και οι ψηφοφόροι τους».

Στη συνέχεια μίλησε για τον Παύλο Γερουλάνο και τον ρόλο του την επόμενη ημέρα λέγοντας: «Οφείλω να πω ότι εκτιμώ βαθιά τον Παύλο και έχει δυνατό πρόγραμμα, το οποίο το δουλεύει 7 χρόνια και το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντική παρακαταθήκη. Ο ίδιος θα επιλέξει τον ρόλο του. Εγώ θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Η «χαμηλή πτήση» στο δήμο Αθηναίων

Για το δήμο της Αθήνας, όπου είναι Δήμαρχος, και για το κακό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα ο ίδιος είπε: «Κατανοώ τις πιθανές επισημάνσεις και τα ερωτηματικά που βάζουν οι πολίτες. Κάνουμε αγώνα να αλλάξουμε την πορεία και τη σελίδα του Δήμου και είμαστε στην αρχή, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Έχω δεχτεί τρομακτική επίθεση (…)».

Ερωτώμενος γιατί επιδιώκει ένα νέο debate ο κ. Δούκας ανέφερε: «Κατά γενική ομολογία είναι σημαντικό να κάνουμε debate και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά. Κάποιες φορές κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει έτσι είναι στη ζωή αλλά πρέπει να συζητάμε γιατί είναι κρίσιμη διαδικασία. Δεν αποφασίζουμε για πρόεδρο αλλά για ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας. Ένα μοντέλο που δεν είναι ενός ανδρός αρχής, αλλά ένα μοντέλο συμμετοχικό, συλλογικό το οποίο θα είναι ένα μοντέλο για την διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό θέλω να αποτυπωθεί σε ένα δημόσιο διάλογο με τον Νίκο Ανδρουλάκη».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ