19.8 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ο Φιντάν συνάντησε την «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων της Δυτικής Θράκης»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Έχουμε στοιχεία ότι βασανίστηκε»

Έγγραφα με στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν τον βασανισμό...

ΠΑΣΟΚ: Γυρίζει τον διακόπτη ο Χάρης Δούκας – Τα ανοίγματα στους «4» που έμειναν εκτός

Ξεκίνησε και επίσημα η απαιτητική εκστρατεία ανάδειξης του νέου...

Ψηλά στα ζητήματα που η Τουρκία δεν εγκαταλείπει, όσον αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα παραμένει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η μειονότητα που η τουρκική πλευρά επιμένει να χαρακτηρίζει τουρκική και να επιχειρεί να αξιοποιήσει σε κάθε περίοδο που υπάρχει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα «ήρεμα νερά» ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ποτέ δεν έχει σταματήσει να μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Συνάντηση στην Άγκυρα

Την ίδια στιγμή το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε επαφή με τους φορείς που επιμένουν να μιλούν για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», όπως η «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων της Δυτικής Θράκης», η οποία χαρακτηρίζεται αντιπροσωπευτικό όργανο της εν λόγω διεκδίκησης και φέρεται να ελέγχεται από την Άγκυρα.

Τη Δευτέρα ο Χακάν Φιντάν δέχθηκε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τα μέλη της «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων της Δυτικής Θράκης», αναρτώντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία στο x.

Με την Τουρκία να περνά εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι μέχρι νεοτέρας ακόμα και χωρίς ρητορικές εξάρσεις, που δεν ευνοεί η στιγμή, δεν εγκαταλείπει τις πάγιες θέσεις της.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ