25.1 C
Volos
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Live: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Βηρυτό – Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό τεμένους στη Λωρίδα της Γάζας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε στο Κερατσίνι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μετά τον Χάρη Δούκα και την Άννα Διαμαντοπούλου, ο...

Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας απανθρακώθηκε μετά από τροχαίο

Σοκ προκλήθηκε στην Λάρισα μετά το τροχαίο που συνέβη...

Ενημέρωση για Αιμοδοσία στην Αλόννησο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κινητή μονάδα...

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να προαναγγέλλει επίθεση στο Ιράν ως αντίποινα για την πυραυλική επίθεση.

Ο Νετανιάχου σε διάγγελμα διεμήνυσε πως «το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις και αυτό πρόκειται να κάνουμε». «Μπορείτε να δοκιμάσετε» απάντησε το Ιράν

Το Ισραήλ πραγματοποίησε περισσότερες από 30 αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού «στην πιο βίαιη νύχτα» μέχρι σήμερα, ενώ βομβάρδισε τζαμί και σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

Δείτε live

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο in

08:52 Στους 24 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό τζαμιού όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν ένα τζαμί και ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, μεταδίδει το Reuters.

Τα πλήγματα στο τέμενος και το σχολείο, κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Aκσα στην Ντέιρ αλ-Μπάλα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σημειώθηκαν καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς στον θύλακα πλησιάζει στην πρώτη του επέτειο.

Στη δική του ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε «ακριβή πλήγματα κατά τρομοκρατών της Χαμάς» που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που ήταν ενσωματωμένα στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και στο τέμενος Σουχάδα αλ-Άκσα στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπάλα, χωρίς ωστόσο να παρέχει κάποια απόδειξη.

Ο προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 21 νεκρούς

08:45 Σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε αυτό που τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως «την πιο βίαιη νύχτα» επιθέσεων μέχρι σήμερα. Το Ισραήλ δήλωσε ότι στόχευσε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ.
  • Τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν μετά τον βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις ενός τζαμιού και ενός σχολείου που στεγάζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στο κέντρο της Γάζας.
  • Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι το τζαμί και το σχολείο χρησιμοποιούνταν ως κέντρα «διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς.
  • Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι 407 Αυστραλοί και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν από τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας με δύο κυβερνητικά υποστηριζόμενες πτήσεις.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα και απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της συγκλονιστικής βίας και της αιματοχυσίας στην περιοχή σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

08:35 Τουλάχιστον 21 νεκροί από βομβαρδισμό τεμένους στη Γάζα

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), τον οποίο επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, διατεινόμενος πως έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» του παλαιστινιακού  κινήματος Χαμάς.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» μετά τον βομβαρδισμό στο τέμενος, που βρίσκεται απέναντι στην είσοδο «του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Νωρίτερα, το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά, και δεκάδες τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως «διεξήγαγε πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο σε δομή που προηγουμένως ήταν το τζαμί ‘Σουχάντα αλ Ακσά’ στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα».

08:30 Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Λίβανο και Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Λίβανο και Γάζα, όσο σχεδιάζει την επίθεση στο Ιράν. Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ