20.1 C
Volos
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η Ζ. Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, με την Υπουργό Παιδείας Κύπρου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου

Αυτό το μήνα οι Βρετανοί νομοθέτες θα κληθούν να...

Ιουλία Καλλιμάνη: «Αν θες, προστατεύεις μια χαρά την προσωπική σου ζωή»

«Όταν θέλεις να περάσεις καλά, πάντα υπάρχει ο χρόνος...

UNICEF: Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τα παιδιά της Γάζας

Μετά από ένα χρόνο στρατιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ του Ισραήλ...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το νέο «πράσινο αίμα» στις κάλπες και ο προφητικός Κώστας Σκανδαλίδης

Ικανοποίηση και χαμόγελα επικρατούν στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η...




Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο.



Τις διήμερες εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου προσκεκλημένη της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Κύπρου και της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Βόλου.



Με τον τίτλο «Μνήμη και Οφειλή» Κύπρος 1974-2024 «Πενήντα χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής», η Υπουργός Παιδείας της Κύπρου παρέθεσε ομιλία στην εκδήλωση που άνοιξε με τον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή.



Η κα Μιχαηλιδου υπογράμμισε τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και τον κοινό αγώνα για τη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος ενώ η κα Μακρή τόνισε ότι η εκπαίδευση σχετικά με την τουρκική εισβολή και τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο και απαραίτητη αναφορά για την οικοδόμηση μιας φιλελεύθερης, υγιούς και ασφαλούς παγκόσμιας κοινωνίας.



Η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, στο Πρόγραμμα Συνεργασίας στον Τομέα της Παιδείας για τα έτη 2023-2027, που υπεγράφη, στις 11 Δεκεμβρίου 2023, από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας Κυριάκο Πιερρακάκη και ισχυροποιεί τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.



Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, η κα Μακρή, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πόλης προς τιμήν των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και κατέθεσε στεφάνι.



Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, οι κυρίες Μιχαηλίδου και Μακρή συναντήθηκαν και συζήτησαν για θέματα Παιδείας, ανταλλαγής καλών πρακτικών και προγραμμάτων στα σχολεία, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικης βίας.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ