20.1 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου για το δεύτερο γύρο δείχνουν τελευταίες δημοσκοπήσεις

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάρισα: Αναβάλλεται η σημερινή λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών λόγω κακοκαιρίας

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση...

Διαλογισμός: Μπορεί να βοηθήσει και τη σωματική μας υγεία;

Γνωρίζουμε ότι οι πνευματικές πρακτικές, όπως ο διαλογισμός, έχουν...

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – «Παράθυρο» για μετάθεση του Συνεδρίου

Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα...

Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων στις Μηλιές για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων θα πραγματοποιηθεί στις Μηλιές του Δήμου...

Αντικολλητικά τηγάνια: Kάθε πότε θέλουν αντικατάσταση

Τα αντικολλητικά τηγάνια βρίσκονται μέσα σε κάθε νοικοκυριό. Τα...

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και το τοπίο, τουλάχιστον δημοσκοπικά, παραμένει θολό αν και η τάση, λίγες ώρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες, αλλάζει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαντάζει φαβορί να βρεθεί στο δεύτερο γύρο και διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη. Γερό μπάσιμο όμως δείχνει να κάνει στο παρά πέντε και η Άννα Διαμαντοπούλου που σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα των δημοσκόπων έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι εκείνη που θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο.

Πρόκειται για μια αμφίρροπη όπως όλα δείχνουν αναμέτρηση με τους υποψήφιους για την προεδρία να έχουν το «πόδι στο γκάζι» μέχρι την τελευταία στιγμή και την πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί την ανατροπή στο νήμα, πριν πέσει η καρό σημαία με… τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ανδρουλάκης – Άννα Διαμαντοπούλου

Στη δεύτερη θέση η Άννα Διαμαντοπούλου

Η μάχη για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρα προδιαγεγραμμένη είναι ως προς την έκβαση και αυτό δείχνει περίτρανα η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA.

Ως προς τη δημοτικότητα των υποψηφίων, δηλαδή τις θετικές γνώμες (που δεν μεταφράζονται αυτόματα και σε ψήφο), ο πιο δημοφιλής δείχνει να είναι ο Παύλος Γερουλάνος που προηγείται και στο σύνολο της δυνητικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον έχει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου έχει υψηλότερη δημοτικότητα του Χάρη Δούκα σε όλες τις κατηγορίες όπως και ότι αυτή η δημοτικότητα εμφανίζεται σχετικά ανοδική.

Η Άννα Διαμαντοπούλου εντοπίζεται ψηλά και στην προτίμηση προέδρου.

Η έρευνα μετρά την προτίμηση στα όρια της εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι ελαφρώς μπροστά με 24% έναντι 22 της Άννας Διαμαντοπούλου.

Στην προτίμηση με πρόθεση ψήφου στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του Κινήματος ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ξεκάθαρη πρωτιά με 36% και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας (19%), η Άννα Διαμαντοπούλου (17%) και ο Παύλος Γερουλάνους.

Τρεις ποσοστιαίες μονάδες χωρίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη με την Άννα Διαμαντοπούλου

Στο τρίτο γράφημα και πλέον αντιπροσωπευτικό λαμβάνονται υπόψη οι απαντήσεις όσων δηλώνουν ότι «θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν». Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 27%, η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη σε απόσταση αναπνοής, με 24% και ακολουθούν οι Χάρης Δούκας (20%) και Παύλος Γερουλάνος (20%).

Τοπίο στην ομίχλη αλλά κάτι αχνοφαίνεται

Στη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, βλέπουμε μάχη για τέσσερις με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους. Ένα μικρό προβάδισμα φαίνεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει να έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο. Και στη δημοσκόπηση της Pulse η Διαμαντοπούλου εμφανίζεται ψηλά στις προτιμήσεις και όλα δείχνουν ντέρμπι.

Με δείγμα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται «σίγουρα» ή «μάλλον» να ψηφίσουν και στο ερώτημα «αν θα ψηφίσετε στις εκλογές για πρόεδρο, ποιος ή ποια θα προτιμούσατε να εκλεγεί» ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με 25%. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη με 23%, ο Χάρης Δούκας τρίτος με 22% και ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος με 19%.

Στο ίδιο ερώτημα που έχει προστεθεί και η πρόθεση ψήφου το σκηνικό είναι ελαφρώς διαφορετικό.

Με δείγμα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου (2023) ο Νίκος Ανδρουλάκη έρχεται πρώτος με 30% και ακολουθούν: Χάρης Δούκας (20%), Παύλος Γερουλάνος (18%) και Άννα Διαμαντοπούλου (16%). 

Με δείγμα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου (2024) και πάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 30% και ακολουθούν: Άννα Διαμαντοπούλου (19%), Παύλος Γερουλάνος (18%) και Χάρης Δούκας (17%). 

Όσον αφορά στο debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό στο οποίο επηρέασε τους ψηφοφόρους, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι άλλαξαν την επιλογή τους.

Το ύψος της συμμετοχής και η σύνθεση του εκλογικού σώματος θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το συσχετισμό δυνάμεων, άρα καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί με ακρίβεια να προσδιορίσει την τελική έκβαση.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ