21.8 C
Volos
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Νετανιάχου: Έχουμε καθήκον και δικαίωμα να απαντήσουμε στο Ιράν

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεπικοινωνίες: Η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερες και λιγότερες εταιρείες

Ο εκτεταμένος τηλεπικοινωνιακός τομέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης  που προβάλεται...

Η ΕΕ εκφράζει την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στη στρατηγική εταιρική σχέση με το Μαρόκο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,...

Γαλλία: Φόρος μόνο για το 0,3 των φορολογουμένων!

Η Γαλλία ανακοίνωσε ένα νέο προσωρινό φόρο που θα...

Γαλλία: Φόρος μόνο για το 0,3 των φορολογουμένων!

Η Γαλλία ανακοίνωσε ένα νέο προσωρινό φόρο που θα...

Με προαναγγελία επίθεσης στο Ιράν ισοδυναμεί το σημερινό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τους πολίτες. Είπε ότι το Ισραήλ έχει «καθήκον και δικαίωμα» να απαντήσει στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, τονίζοντας ότι «καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση στις πόλεις και τους πολίτες της»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο στρατός κατάφερε να καταστρέψει  «ένα μεγάλο μέρος» του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και να αλλάξει την πορεία του πολέμου κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

«Καταστρέψαμε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου των πυραύλων και ρουκετών που έχει κατασκευάσει η Χεζμπολάχ με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο  Νετανιάχου στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, προσθέτοντας: «Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου»..

«Εξαφανίσαμε» τον Νασράλα

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι το Ισραήλ αλλάζει «την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά», αναφερόμενος στην επίθεσή στον Λίβανο. Όπως σημείωσε, «πριν από περίπου ένα μήνα, προς το τέλος της καταστροφής των ταγμάτων της Χαμάς στη Γάζα, αρχίσαμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που έδωσα στους κατοίκους του βορρά», αναφερόμενος στον στόχο να επιστρέψουν στα σπίτια τους, οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ.

Θριαμβολόγησε ότι έχει καταφέρει αποφασιστικό χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ,  εξολοθρεύοντας τους ηγέτες της και «εξαφανίζοντας» τον Χασάν Νασράλα. Ειδικά για τον δολοφονημένο αρχηγό της σιιτικής οργάνωσης είπε   ότι «αυτός και όλος ο κόσμος ανακάλυψαν τα σιδερένια νεύρα του Ισραήλ – μια ισχυρή χώρα με έναν ισχυρό, τολμηρό και ηθικό στρατό»

Έπειτα από εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών που είχαν στόχο τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση τη Δευτέρα στον νότιο Λίβανο, ένα από τα προπύργια του ένοπλου κινήματος.

Τόνισε ότι η χώρα του είναι «αποφασισμένη να αμυνθεί απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή», και ότι  «αυτό περιλαμβάνει την απειλή από το Ιράν, που βρίσκεται πίσω από όλες τις επιθέσεις εναντίον μας -από τη Γάζα, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράκ και τη Συρία- και φυσικά από το ίδιο το Ιράν».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ