23 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ του ντιμπέιτ των υποψήφιων ο Παππάς – Καρφί προς την πλευρά Κασσελάκη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμάκωση κατά Κασσελάκη από τους «100»

Οι «100» κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά του Στέφανου...

Γη της ελιάς: Μάνος και Μαρίνα μαθαίνουν ότι η Αντιγόνη θα διεκδικήσει την Αγγελική

Eβδομάδα ανατροπών και αγωνίας έρχεται στη δραματική σειρά του...

Το φάντασμα του pasokification και το χρονοντούλαπο της Ιστορίας

Ο όρος pasokification έρχεται και επανέρχεται στην πολιτική ζωή,...

Υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τάχθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς.

Όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που η συνεδρίασή της βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, «είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό».

«Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές»

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι «αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος».

Εκτόξευσε παράλληλα καρφί προς την πλευρά του Ευάγγελου Αντώναρου, στενού υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, και τις αναφορές του περί «χουντικών αντιλήψεων».

«Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί»

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας», υπογραμμίζοντας πως «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο».

Επίσης, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα. Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Και προϋποθέσεις είναι πρώτον το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη και δεύτερον η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ