26.4 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τουρκία: Δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη – Ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν σήμερα (4/10) στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορά 30 λεπτών, ενώ ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Τουρκία.

Οι δύο γυναίκες και ο ύποπτος ήταν ηλικίας 19 ετών, ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα γνώριζαν τον φερόμενο δολοφόνο τους.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο δράστης αποκεφάλισε μία από αυτές τις γυναίκες σε έναν από τους προμαχώνες της πόλης, στη συνοικία Φατίχ, από τους οποίους στη συνέχεια ο ύποπτος πήδηξε και σκοτώθηκε.

Σχεδόν 300 γυναικοκτονίες στην Τουρκία από τις αρχές του 2024

Η Τουρκία συγκλονίζεται από τη μάστιγα των γυναικοκτονιών: μια τουρκική οργάνωση καταμέτρησε 290 δολοφονίες γυναικών από τις αρχές του έτους και περισσότερους από 160 «ύποπτους θανάτους», τους οποίους οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, επτά γυναικοκτονίες διαπράχθηκαν σε μία μονάχα ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα!

Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», η οποία επιβάλλει στις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το bianet για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία, το 2023 δολοφονήθηκαν 333 γυναίκες και μάλιστα αυτή ήταν η τρίτη χρονιά στη σειρά κατά την οποία περισσότερες από 320 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από τα χέρια ανδρών.

Ειδικότερα το 2023, οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 333 γυναίκες, παρενόχλησαν τουλάχιστον 355 γυναίκες, κακοποίησαν 123 παιδιά, άσκησαν βία σε 745 γυναίκες και βίασαν 18 γυναίκες.

Ακόμα οι άνδρες ανάγκασαν τουλάχιστον 371 γυναίκες να εργαστούν στο σεξ. Οι θάνατοι 270 γυναικών αναφέρθηκαν στον Τύπο ως «ύποπτοι» και οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 28 παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ