32 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Θεοχαρόπουλος: Δεν ανακοίνωσε χθες υποψηφιότητα ο Κασσελάκης – Πιστεύω ότι φοβάται τη βάση

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιστεύω ότι φοβάται τη βάση ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογράμμισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λέγοντας παράλληλα ότι χθες, με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος, δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Σχολιάζοντας το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «χθες ο κ. Κασσελάκης δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ήταν ένα βίντεο του πρώην προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη, που είπε ότι είμαι εδώ γενικά και κάλεσε τον κόσμο στο συνέδριο. Ήταν ένα κάλεσμα για τον κόσμο να συμμετέχει στο συνέδριο».

«Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει»

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συνέχισε λέγοντας πως πιστεύει ότι φοβάται τη βάση ο πρώην πρόεδρος καθώς «όταν τον καλέσαμε για δημοψηφίσματα, το αρνήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Όταν είπαμε, «πήγαινε στη βάση για εκλογή προέδρου», μας είπε «όχι, κάντε πρόταση μομφής». Όταν έγινε η πρόταση μομφής, έφυγε, ξαναήρθε, έβαλε τους υποστηρικτές του να αμφισβητούν τη διαδικασία όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνω. Άρα, εκτιμώ ότι υπάρχει μια ανασφάλεια του ίδιου σε σχέση με τη βάση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να μην προσβάλλουμε το κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, γιατί είτε σε προηγούμενο βίντεο τέλη Αυγούστου, όταν είχε μιλήσει για τη διαπλοκή όσων έχουν μια άλλη άποψή, είτε τώρα στο βίντεο που είπε το κόμμα που θα πάει να γίνει της διαπλοκής αν υπάρχει άλλη άποψη κ.ο.κ. Όλα αυτά είναι ένας διάλογος τοξικός, όταν γίνεται με αυτό τον τρόπο και όταν δεν αναφέρεται σε καθαρά πολιτικά επιχειρήματα. Να υπενθυμίσω ότι τον Ιούλιο ο Στέφανος Κασσελάκης και η τότε ΚΕ ψήφισε το να γίνει προοδευτική εκλογική συμμαχία στις επόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Η θέση είναι του κόμματος τόσο καιρό και του ίδιου του κ. Κασσελάκη ότι χρειάζεται ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος να λειτουργήσει ενωτικά, με την αυτονομία του κόμματός μας, έτσι ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να γίνει μια προσπάθεια, με ηγέτιδα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης».

«Ο Κασσελάκης ενισχύει την τοξικότητα στο κόμμα»

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να μην συμβάλει και τώρα ως έκπτωτος, ως πρώην πρόεδρος σε μια τοξικότητα. Πρέπει να πάμε σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου, στην οποία θα μπουν μπροστά τα πολιτικά».

Υπογράμμισε πως «οι υποψήφιοι κρίνονται με βάση αυτά που έχουν κάνει μέχρι τώρα, αν κάποιοι έχουν διοικήσει κιόλας, κρίνονται και γι’ αυτό. Με βάση τον ένα χρόνο, θεωρώ ότι η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη που δίχασε και μίκρυνε το κόμμα, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση».

Στη συνέχεια είπε ότι «δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Για παράδειγμα ότι είναι χουντικός ο ΣΥΡΙΖΑ και να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όρια της πολιτικής κριτικής. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το οποίο ο ίδιος ο Κασσελάκης ενισχύει, ενισχύει μια τοξικότητα».

«Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η ΚΕ έχει το δικαίωμα της πρότασης μομφής»

Σχετικά με τις πληροφορίες που λένε ότι στο συνέδριο θα γίνει πρόταση να ακυρωθεί η εισήγηση-απόφαση που όρισε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη, επισήμανε ότι «το συνέδριο έχει μοναδικό αντικείμενο την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, αυτών οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 24 Οκτωβρίου. Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα της πρότασης μομφής, κανένα άλλο όργανο δεν αναφέρεται ότι έχει τη διαδικασία της πρότασης μομφής, κανένα άλλο δεν μπορεί να άρει ή να μην άρει την εμπιστοσύνη. Άρα όλα όσα δρομολογούνται αυτή τη στιγμή δρομολογούνται για να εκλέξουμε πρόεδρο».

Καταληκτικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε πως «αν δεν φοβάται τη βάση ο κ. Κασσελάκης, θα πρέπει να πει ότι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου, καταθέτω τα δικαιολογητικά και όλα τα προαπαιτούμενα. Θέλω να πάμε σε εκλογή από τη βάση. Να τα πει καθαρά αυτά να προχωρήσουμε και να μην αφήνεται να αιωρείται ότι δεν θέλει να πάει στη βάση».

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ