31.7 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ο Stefanos είναι εδώ, ο Κυριάκος είναι εκεί και ο καημένος ο λαός δεν ξέρει τι να πρωτοδεί

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, στέκομαι αναποφάσιστη μπροστά στις δεκάδες τουαλέτες και φορέματα και ειλικρινά έχω δίλημμα ποια να διαλέξω για την περίσταση; Ποιά είναι η περίσταση; Μα το event για το οποίο μιλάει όλη η κοσμική Αθήνα, το street party για τα 50χρονα της ΝΔ στην ιστορική οδό Ρηγίλλης.

Άσμα

Μαθαίνω ότι η οργάνωση θα είναι τέλεια. Μια μεγάλη εξέδρα σε χρώμα μπλε -αυτό της καρδιάς μας- απ’ όπου θα μιλήσει ο Κυριάκος. Πυλώνες με φωτορυθμικά που θα κάνουν τη νύχτα μέρα, λέιζερ, που θα στοχεύουν τον αττικό ουρανό, μουσικές και φαγοπότι για τους 3 χιλιάδες και πλέον παριστάμενους, τόσοι μαθαίνω ότι θα βρεθούν απόψε στο κέντρο της πόλης. Κάποιος απ’ το Μαξίμου μού ψιθύρισε ότι ο Κυριάκος ίσως ανέβει και στα decks κάποια στιγμή για να κάνει το δικό του πρόγραμμα μπας και ανεβάσει το ηθικό του κόμματος, καθώς από την ομιλία του δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα. Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει με μια ραπ εκδοχή του γνωστού λαϊκού άσματος «τι ήμουνα για σένανε, τι ήσουνα για μένανε, καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε», με το οποίο και θα στείλει μήνυμα σε συγκεκριμένα στελέχη, ίσως και πρώην πρωθυπουργούς.

Λογαριασμοί

Είπα λογαριασμούς και θυμήθηκα την δεύτερη τορπίλη που εξαπέλυσαν οι 8 βουλευτές της ΝΔ, στοχεύοντας Νίκη Κεραμέως και Άδωνι Γεωργιάδη. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία ήταν σαμαρικής εμπνεύσεως -να οι παλιοί λογαριασμοί- την ώρα που γινόταν και ερώτηση στον κ. Χατζηδάκη από τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο με την οποία ζητούσε επιπλέον διευκρινήσεις για την ιστορία με τα funds και τα κόκκινα δάνεια. Με δεδομένο ότι ο κ. Βλάχος ανήκει στην καραμανλική πτέρυγα, να και οι άλλοι, επίσης παλιοί λογαριασμοί.

Μία σχέση από τα παλιά

Αυτό όμως που θέλω να σας υπενθυμίσω είναι πως μεταξύ των δύο (Βλάχου και Χατζηδάκη) υπάρχει μία «βαθιά σχέση», «υπάρχουν πλούσια συναισθήματα». Πόθεν προέκυψαν, θα ρωτήσετε ευλόγως. Προέκυψαν από την εποχή της αλήστους μνήμης κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή, όταν ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπουργός Ανάπτυξης – μετακινήθηκε εκεί από το υπουργείο Μεταφορών, αφού είχε πουλήσει την Ολυμπιακή – και ο κ. Βλάχος διέπρεπε ως υφυπουργός Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Εκεί αναπτύχθηκαν τα … συναισθήματα. Στον πρώτο όροφο! Κι από τότε «ταξιδεύουν» στον χρόνο….

Κι άλλοι!

Μαθαίνω επίσης ότι οι ερωτήσεις από κυβερνητικούς βουλευτές σε υπουργούς θα συνεχιστούν – υποστηρίζουν πως είναι άλλοι περίπου 11 βουλευτές στη … «καβάτζα» και «στρώνουν το χαλί». Γιατί στο βάθος είναι τα ελληνοτουρκικά, οι εξελίξεις των οποίων ίσως να συμπέσουν χρονικά και με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας… Γι’ αυτό σου λέω Κυριάκο μου, πιες απόψε και ρίξτο λιγάκι έξω γιατί σε περιμένει δύσκολος Χειμώνας αγόρι μου με τους δεξιούς που έμπλεξες, εσύ, καμάρι μου, φιλελεύθερος άνθρωπος.

Μελό

Αφήνω τη Δεξιά και οδεύω προς το χάνι του ΣΥΡΙΖΑ, αναλογιζόμενη ότι είναι κρίμα που έχει πεθάνει ο Νίκος Ξανθόπουλος. Αν γινόταν ταινία η ζωή του Stefanos θα μπορούσε να τον υποδυθεί άνετα και να δίνει μια άλλη εσάνς σε αυτούς τους μονολόγους του πρώην προέδρου, εκεί 12 στις 10 λέξεις είναι για την προδοσία και πως ο ίδιος είναι υπεράνω, δεν είναι στεναχωρημένος απ’ τα κομματικά ρεμάλια που τον πέταξαν στα σκυλιά, αλλά το μόνο που τον απασχολεί είναι η σχέση του με τον λαό του. Τέτοια θυματοποίηση έχουμε να δούμε απ’ τις θρυλικές εποχές της Κλακ Φιλμς -για τους ανίδεους κινηματογραφικά ήταν η εταιρεία που έβγαζε μελό με το κιλό στη δεκαετία του 60.

Ανέκδοτο

Νομίζω επίσης ότι τέτοια σχέση έχουμε να δούμε από την εποχή που ο μακαριστός Χριστόδουλος απευθυνόταν στον κόσμο και στους νέους με εκείνο το περίφημο «σας πάω». Μετά, άρχιζε τα ανέκδοτα για να διασκεδάσει το ποίμνιο. Ο Stefanos δεν έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα ακόμη, όχι πως είναι και απαραίτητο δηλαδή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό αποτελεί ανέκδοτο από μόνος του.

Αριβεντέρτσι

Στο νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Stefanos δεν λέει καθαρά αν θα είναι υποψήφιος, το αφήνει όμως να εννοηθεί. Σου λέει «κάτσε να έχω το πόπολο σε ετοιμότητα, να δούμε πως θα κινηθούν οι οργανώσεις, τι συνέδρους θα εκλέξουν». Θα καθίσει μετά τη Θεοδώρα τη Τζάκρη και τη Νίνα την Κασιμάτη και θ’ αρχίσουν να μετράνε τα κουκιά. Βγαίνουν οι αριθμοί ή όχι; Γιατί αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί στο συνέδριο είναι πολύ πιθανό ο Stefanos… σκέτο να γίνει Stefanos… αριβεντέρτσι και ο κύριος «χάρηκα που σας γνώρισα, θα τα ξαναπούμε κάποια στιγμή στο μέλλον…».

Οι «μουτζαχεντίν»

Ομως οι αψιμαχίες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Μετά από την «συνάντηση» των κ.κ. Κώστα Ζαχαριάδη – Ευάγγελου Αντώναρου, είχαμε και την αντιπαράθεση των κκ Νίκου Κοτζιά – Αρη Σπηλιωτόπουλου. Η «νεοδημοκρατική» φράξια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποδεικνύεται τελικά εξαιρετικά μαχητική και ετοιμοπόλεμη. Κάτι σαν «μουτζαχεντίν» του κ. Κασσελάκη. Τώρα δεν ξέρω, καλό του κάνουν, κακό; Θα το δούμε. Εχω όμως μία απορία: γιατί επήλθε «διαζύγιο» στην «όμορφη σχέση» που αναπτύσσονταν προ μηνών, μέρα με τη μέρα, μεταξύ των κκ Κασσελάκη και Κοτζιά; Πάσα απάντηση δεκτή!

Ο Βανζέλ

Η Πολιτική Γραμματεία πάντως έστειλε μήνυμα χθες στον Βανζέλ τον Αντώναρο. Ή ανακαλείς τα περί «χουντικών εμπνεύσεων» ή θα πας στο πειθαρχικό. Τί θα κάνει ο Βανζέλ; Μένει να το δούμε. Έζησα πάντως να το δω κι αυτό σε κόμμα -λέμε τώρα- της Αριστεράς. Νομίζω ότι πλέον μπορώ ν΄αντέξω τα πάντα.

Ο κ. Χάρης Δούκας;

Το κρίσιμο μέγεθος της πολιτικής σκηνής, όμως, είναι οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Διάφορα συστήματα έχουν «επενδύσει» στην ανάδειξη προέδρου, ο οποίος θα μπορεί να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Να αποκατασταθεί η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος. Μου έλεγαν χθες πως το κλίμα μεταξύ των «σοβαρών δημοσκόπων» είναι πως την «παρτίδα» την κερδίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας. Να είναι έτσι;

Επισφαλές!

Δύο μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Πόσο μάλλον που είναι αδιευκρίνιστο το μέγεθος του εκλογικού σώματος, όπως και η σύνθεση του. Δηλαδή τα πιο βασικά στοιχεία αυτών των εκλογών….

Ο λαός

Όπως αντιλαμβάνεστε θα έχουμε ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο με μπόλικη παραπολιτική, αλλά κι έναν λαό που στην πλειονότητά του έχει μείνει αποσβολωμένος γιατί δεν ξέρει τι να πρωτοδεί και κυρίως τι να κάνει. Απ’ τη μια οι φιέστες της ΝΔ, απ’ την άλλη τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική λείπει ταξίδι για δουλειές…



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ