25.7 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Νορβηγία: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της «φάλαινας κατασκόπου» – Τι έδειξε η νεκροψία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποχωρεί ο χρυσός στη σκιά της αγοράς εργασίας – Ενισχύεται το δολάριο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς ενισχύεται το...

Stop στην παραγωγή δυο εργοστασίων της General Motors εξαιτίας του τυφώνα Helene

Η παραγωγή φορτηγών και αυτοκινήτων SUV της General Motors...

Nvidia: Τι χρειάζεται κανείς για να χτίσει μια επιχείρηση

Ο Τζένσεν Χουάνγκ ξεκίνησε την Nvidia από το μηδέν...

H Χβάλντιμιρ, η «φάλαινα κατάσκοπος» που εντοπίστηκε νεκρή στα τέλη Αυγούστου στη Νορβηγία, πέθανε τελικά από βακτηριακή λοίμωξη.

Το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο στη Νορβηγία εξέδωσε το τελικό πόρισμα για την αιτία θανάτου του κήτους και σύμφωνα με αυτό «δεν πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου, όπως ισχυρίστηκαν οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά πέθανε από βακτηριακή λοίμωξη»

Όπως αναφέρει το CBS News, η τελική αυτοψία του Ινστιτούτου «καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πιθανή αιτία θανάτου ήταν βακτηριακή λοίμωξη – πιθανώς ως αποτέλεσμα τραύματος στο στόμα από ραβδί».

Πολλά από τα όργανα της φάλαινας ήταν σάπια

Ο Άμουντ Πρίντε Ρεβχάιμ, επικεφαλής του τμήματος Βόρειας Θάλασσας και Περιβάλλοντος της αστυνομίας στη νοτιοδυτική Νορβηγία, δήλωσε ότι «δεν υπήρξαν ευρήματα από τη νεκροψία που να δείχνουν ότι η φάλαινα πυροβολήθηκε» και πρόσθεσε ότι η νεκροψία «έγινε δύσκολη από το γεγονός ότι πολλά από τα όργανα της φάλαινας ήταν πολύ σάπια. Καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον θάνατό της».

Από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της νορβηγικής Αρκτικής το 2019, η φάλαινα συγκέντρωσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης

Οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, η NOAH και One Whale, ανακοίνωσαν λίγο μετά το θάνατό της, στις 31 Αυγούστου,  ότι κατέθεσαν καταγγελία στη νορβηγική αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι η Χβάλντιμιρ σκοτώθηκε από πυρά, δήλωση που η αστυνομία φάνηκε να αντικρούει από την πρώτη στιγμή.

Από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της νορβηγικής Αρκτικής το 2019, η φάλαινα συγκέντρωσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Αιτία; Μια περίεργη ζώνη που φορούσε, όταν εντοπίστηκε αρχικά, εξοπλισμένη με μια βάση για μια μικρή κάμερα, και ένα κείμενο στα αγγλικά «Εξοπλισμός Αγίας Πετρούπολης» στους πλαστικούς ιμάντες της ζώνης, γέννησε τις υποψίες ότι το κήτος χρησιμοποιείτο από το ρωσικό Ναυτικό για κατασκοπεία. Εξ’ ου και το όνομα Χβάλντιμιρ που της δόθηκε. Προέκυψε από ένα λογοπαίγνιο που συνδέει τη λέξη φάλαινα (χβαλ, στα νορβηγικά) και το συνηθισμένο ρωσικό μικρό όνομα (Βλαντίμιρ).

Η Μόσχα δεν σχολίασε ποτέ επίσημα αυτές τις εικασίες.

Βιολόγοι που την είχαν πλησιάσει είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν την ζώνη που ήταν δεμένη γύρω από το κεφάλι της.

Θαλάσσιοι βιολόγοι που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κήτους -ηλικίας μεταξύ 14 έως 15 ετών, σύμφωνα με εκτιμήσεις- έλεγαν ότι ήταν καλά στην υγεία του.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ