32 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η στρατιωτική θητεία αλλάζει τους επόμενους μήνες – Τι θα γίνει με την εθελοντική στράτευση γυναικών

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλες αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών τόσο στη θητεία όσο και στην εφεδρεία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παραβρέθηκε στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στρατιωτών της 2024 Ε’ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στη Θήβα και με δηλώσεις του άνοιξε τα χαρτιά της πολιτικής ηγεσίας για τις επερχόμενες αλλαγές.

«Η θητεία, δηλαδή η προσφορά χρόνου από τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα τους, πρέπει να εξελιχθεί, ώστε να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας της πατρίδας μας» ανέφερε ο υπουργός.

Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στη Θήβα ο Νίκος Δένδιας

«Γι’ αυτό προωθούμε σημαντικές αλλαγές, τόσο στη θητεία όσο και στην εφεδρεία. Η θητεία από αγγαρεία πρέπει να μετατραπεί σε μια θητεία με ουσία. Σε μια θητεία ευκαιρία και για την πατρίδα και για τον νεοσύλλεκτο. Ο οπλίτης θα μπορεί να αποκτά δεξιότητες χρήσιμες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά χρήσιμες και για τον ίδιο» εξήγησε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στρατιωτών της 2024 Ε’ ΕΣΣΟ

Τους επόμενους 24 μήνες

Στους επόμενους 24 μήνες, είπε ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της «Ατζέντας 2030» η στρατιωτική θητεία αλλάζει. «Θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησης εκτεταμένων βασικών επιχειρησιακών γνώσεων αλλά και ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων» τόνισε και πρόσθεσε πως «θα επικεντρωθούμε, καταρχήν, στην εντατική επιχειρησιακή εκπαίδευση, αλλά οι οπλίτες θα αποκτούν γνώσεις οι οποίες θα τους καθιστούν έτοιμους για τις σύγχρονες προκλήσεις. Με την ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων, απαραίτητων για την επιβίωση στο πλαίσιο των σύγχρονων επιχειρήσεων, αλλά και ειδικοτήτων πιστοποιημένων».

Εθελοντική στράτευση γυναικών

Αναφερόμενος σε ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τόνισε: «Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε περίπου 36 μήνες για να αλλάξουμε και την εφεδρεία και να μπορέσουμε να αρχίσουμε την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος εθελοντικής στράτευσης γυναικών, ώστε τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη να συμπληρώνονται και από άρτια εκπαιδευμένους οπλίτες».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «η ύπαρξη της πατρίδας στηρίχθηκε πάντα και στηρίζεται στη νέα γενιά των Ελλήνων. Και η θητεία και η εφεδρεία αποτελούν προϋπόθεση υπαρξιακή. Αποτελούν προϋπόθεση για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τη χώρα αν απαιτηθεί. Ή για να σας το πω με δύο λέξεις: Αποτελούν απαραίτητη συνθήκη εθνικής ανεξάρτητης ύπαρξης».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ