31.7 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Με ταχείς ρυθμούς η ψηφιοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου της ΕΝΑΟΝ στην Ελλάδα (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ξυλόκαστρο ο Κασσελάκης – Αυτοψία στα καμένα, συνομίλησε με πολίτες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το Ξυλόκαστρο επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποίησε...

Ακρότητες Μπαλάσκα για Ρομά: «Τώρα θα τους πάμε αίμα, με ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους»

Σε ένα αδιανόητο παραλήρημα, που ξεκινά από στοχοποίηση κοινωνικής...

Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε τμήμα της οδού Ολύμπου

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των...

Ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον, στον τομέα του εξ αποστάσεως ελέγχου και της διαχείρισης των δικτυών φυσικού αερίου, συντελέστηκε σήμερα στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου η Italgas – εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής της Enaon – εγκαινίασε σε επίσημη εκδήλωση, το Κέντρο διοίκησης και ελέγχου των εγκαταστάσεων και του δικτύου, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Paolo Gallo, της Δημάρχου της Φλωρεντίας κ. Sαrα Funaro και του Προέδρου της Περιφέρειας Eugenio Giani.

Πρόκειται για μια προηγμένης τεχνολογικής καινοτομίας υποδομή που ελέγχει το δίκτυο του φυσικού αερίου εξ αποστάσεως, καταγράφει, συλλέγει και αναλύει δεδομένα της λειτουργίας του, βελτιώνει τα προγράμματα προληπτικής συντήρησης, αυξάνει περαιτέρω τα επίπεδα ασφάλειας και αναβαθμίζει την ευελιξία των υπηρεσιών για έγκαιρη παρέμβαση, άμεσα και εξ αποστάσεως, 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο!

«Η συνεχής επιδίωξη της καινοτομίας – δήλωσε στην ομιλία του ο Paolo Gallo, Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas – επέτρεψε ώστε η Italgas και οι θυγατρικές της εταιρίες να αναγνωριστούν ως σημεία αναφοράς του κλάδου. Η τεχνολογική αναβάθμιση έχει μεταμορφώσει εντελώς τα δίκτυά μας σε σημείο ώστε να καταστούν μία από τις κινητήριες δυνάμεις της προς την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων. Το νέο Κέντρο στη Φλωρεντία, μας δίνει την δυνατότητα να πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στον στόχο μας που είναι ένα πλήρως ψηφιοποιημένο δίκτυο, ικανό να λειτουργεί όπως το νευρικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος, με την ικανότητα να αντιδράει σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».

Μιλώντας στους έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Gallo τόνισε «ότι βρίσκεται σε εξέλιξη με γρήγορους ρυθμούς η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα που διαχειρίζεται η ελληνική θυγατρική της Enaon EDA, μεταφέροντας την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες εφαρμογές που εφαρμόζει στο δίκτυο διανομής της Ιταλίας».

Επιπλέον ο κ. Gallo «αποκάλυψε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Ελέγχου του Δικτύου στην έδρα της Enaon EDA στην Αθήνα στα πρότυπα των αντίστοιχων υποδομών της Ιταλίας. Εκτίμησε δε ότι το δίκτυο της εταιρίας στην Ελλάδα σε μια διετία θα έχει ψηφιοποιηθεί στο σύνολό του».

«Κλειδί» σε αυτόν τον μετασχηματισμό είναι οι «έξυπνοι» μετρητές Nimbus που έχει αναπτύξει η Italgas στην Ιταλία και έχει ήδη ξεκινήσει να εγκαθιστά στο δίκτυο της χώρας

(με τους πρώτους 20.000 να έχουν ήδη ενεργοποιηθεί), και επιδιώκει να «μεταλαμπαδεύσει» και στη Ελλάδα, καθώς το νέο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2024-2028 της Enaon EDA που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη ΡΑΑΕΥ ενσωματώνει τον οδικό χάρτη για την αντικατάσταση των συμβατικών μετρητών με τους «έξυπνους», και μάλιστα με επιταχυμένους ρυθμούς.

Το νέο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου της Italgas στη Φλωρεντία

Το νέο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου της Italgas στη Φλωρεντία, Piazza Mattei Center, βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για διαχείριση ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού δικτύου. Συνιστά δε ένα «οικοσύστημα» τεχνολογικών καινοτομιών που επιτρέπει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και διαχείριση για το σύνολο του δικτύου διανομής της εταιρείας στην Ιταλία (74.000 χιλιόμετρα) σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας σημαντικά τόσο την ασφάλεια του δικτύου όσο και την απόδοσή του. Για το σκοπό αυτό, η Italgas έχει αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό με την ονομασία «DANA» και το οποίο θα αξιοποιηθεί αναλόγως στην ελληνική περίπτωση. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας στο δίκτυο επιτρέπει την συγκέντρωση δεδομένων για την πραγματοποίηση αναλύσεων ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλο το εύρος του δικτύου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ