26.4 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Μαρόκο: «Η απόφαση του ΔΕΕ για τη γεωργική και αλιευτική συμφωνία δε μας αφορά»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαρόκο θεωρεί ότι η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις συμφωνίες γεωργίας και αλιείας, δεν αφορά κατά κανέναν τρόπο τη χώρα, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών, όπου επισημαίνεται ότι το Βασίλειο του Μαρόκου δε συμμετείχε σε καμία φάση της εν λόγω διαδικασίας.

«Το Μαρόκο δεν είναι διάδικος στη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφενός, και το «πολισάριο», που υποστηρίζεται από την Αλγερία, αφετέρου. Το Μαρόκο δε συμμετείχε σε οποιαδήποτε από τις φάσεις της διαδικασίας και, ως εκ τούτου, θεωρεί ότι η απόφαση επ’ουδενί το αφορά», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου του μαροκινού υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο, «το περιεχόμενο αυτής της απόφασης περιέχει προφανή νομικά σφάλματα και ύποπτη πλάνη περί τα πράγματα», προσθέτοντας ότι «αυτό υποδηλώνει στην καλύτερη περίπτωση πλήρη άγνοια των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, αν όχι μια κραυγαλέα μεροληπτική πολιτική θέση», ενώ υπογραμμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου είχε, σε πανομοιότυπη υπόθεση, επιδείξει «ορθότερη κρίση και μεγαλύτερη αμεροληψία και νομική γνώση».

Τονίζεται, δε, ότι «το Μαρόκο ζητά από το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να σεβαστούν τις διεθνείς δεσμεύσεις τους, να προστατέψουν τα κεκτημένα της εταιρικής σχέσης και να παράσχουν στο Βασίλειο τη νομική ασφάλεια που δικαιούται ως εταίρος της ΕΕ σε σειρά στρατηγικών ζητημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει το δελτίο τύπου, «το Μαρόκο επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση να μην προσχωρεί σε καμία συμφωνία ή νομικό μέσο που δεν σέβεται την εδαφική του ακεραιότητα και την εθνική του ενότητα».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ