26.4 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Λάρισα: Κρατώντας πλακάτ διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή απαίτησαν Λαρισαίοι μέσω πραγματοποίησης πικετοφορίας στο κέντρο της πόλης κι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

Με πανό, πλακάτ και αιτήματα «την απόσυρση κάθε στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και υποδομών και την εξέφραση της αλληλεγγύης στους λαού που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων» διέσχισαν κεντρικούς πεζοδρόμους ξεκινώντας από την πλατεία Ταχυδρομείου.

Μετά την πορεία ακολούθησε ομιλία στην Κεντρική πλατεία.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

«Οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούμε σήμερα αυτή τη σημαντική δράση στα πλαίσια της πολύμορφης λαϊκής πάλης που ξεδιπλώνεται αυτό το διάστημα σε όλη τη χώρα με τις οργανώσεις το Κόμματος να πρωτοστατούν, όπως και δεκάδες σωματεία, σύλλογοι και φορείς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, έχει καταδικάσει, σε μεγάλες κινητοποιήσεις μαζί με τον λαό και τη νεολαία, στη Βουλή και την Ευρωβουλή, με εκατοντάδες τοποθετήσεις το κράτος του Ισραήλ και τα εγκλήματα που διαπράττει με την πολύχρονη κατοχή και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με 43.000 νεκρούς, την κατοχή λιβανέζικων και συριακών εδαφών, τους βομβαρδισμούς, τις δολιοφθορές και τη νέα χερσαία εισβολή στον Λίβανο, τη δολοφονία πολιτικών ηγετών, τις επιθέσεις στη Συρία, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα στρατόπεδα των ληστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, και της καπιταλιστικής Ρωσίας και Κίνας από την άλλη, συμπληρώνει δύο χρόνια.

Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει από καιρό ότι η εγκληματική αυτή δράση διαμορφώνει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, πυροδοτεί την όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής, των ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών και οδηγεί σε ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς. Επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν. Η πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου στρέφεται όχι μόνο κατά των άλλων λαών, αλλά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών και τώρα των εδαφών στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου με τις χερσαίες επιχειρήσεις, βυθίζοντας στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα όλης της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Στην ευρεία συναίνεση που συναντά η κυβέρνηση για την εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στη στρατηγική της αναβάθμισής της σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας όπως τα παρουσίασε με χάρτες ο Νετανιάχου στον ΟΗΕ, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και άλλες πολιτικές δυνάμεις εθνικιστικές, σκοταδιστικές, ή δυνάμεις όπως η Νέα Αριστερά. Η ευρεία αυτή συναίνεση που εκφράζεται διαχρονικά στα ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς εδράζεται στα στρατηγικά σχέδια κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων (εφοπλιστικών, ενεργειακών, κατασκευαστικών κ.α.), για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους που σε αυτές τις συνθήκες αυξάνουν ακόμα περισσότερο.

Η ανάληψη της διοίκησης της επιχείρησης «Aspides» από το Ευρωστρατηγείο που εδρεύει στην 1η Στρατιά και την αποστολή της τρίτης στην σειρά φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της 110 Πτέρυγας Μάχης ως ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο από όπου επιχειρούν τα UAV MQ-9 Reaper, (μάλιστα σε δημοσιεύματα αναφέρεται ο μακροπρόθεσμος στόχος μετατροπής της σε «δεύτερη Σούδα»), απογειώνει την εμπλοκή της χώρας μας και της πόλης μας, της Λάρισας, στις 2 πολεμικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη.

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες γιατί οδηγεί τον λαό μας σε πιο επικίνδυνες περιπέτειες κα τον κάνει στόχο αντιποίνων. Γι’ αυτό:

  1. Να επιστρέψει η ελληνικής φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα
  2. Τώρα απόσυρση κάθε στήριξης στο κράτος του Ισραήλ, την οποία αξιοποιεί ως άλλοθι που του δίνει για κλιμάκωση του δολοφονικού του έργου
  3. Απεμπλοκή τώρα με κάθε τρόπο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
  4. Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters EL EU OHQ) από την 1η Στρατιά. Να μην αξιοποιηθεί ως κέντρο επιχειρήσεων της επιχείρησης «Aspides» της ΕΕ, όπως και καμία άλλη υποδομή. Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.
  5. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τον εξοπλισμό τους από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, με τον λαό αφέντη στον τόπο του και την εξουσία στα δικά του χέρια.
  6. Κάτω τα χέρια από τις διαμαρτυρίες των φαντάρων και αξιωματικών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας.

Οι λαοί έχουνε τη δύναμη να ακυρώσουνε το τρομακτικό μέλλον που τους ετοιμάζουν, να μη δεχθούν να γίνουν “κρέας στα κανόνια” των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Δίνουμε ραντεβού όλοι στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!»

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Βασίλης Καραλούλης – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ