25.7 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δράμα: Στο «σφυρί» εργατική κατοικία του ΟΕΚ για μόλις 7.500 ευρώ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποχωρεί ο χρυσός στη σκιά της αγοράς εργασίας – Ενισχύεται το δολάριο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς ενισχύεται το...

Stop στην παραγωγή δυο εργοστασίων της General Motors εξαιτίας του τυφώνα Helene

Η παραγωγή φορτηγών και αυτοκινήτων SUV της General Motors...

Nvidia: Τι χρειάζεται κανείς για να χτίσει μια επιχείρηση

Ο Τζένσεν Χουάνγκ ξεκίνησε την Nvidia από το μηδέν...

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ), αναδεικνύοντας την ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την καταπάτηση του νομοθετικού πλαισίου.

Σύμφωνα με το σύλλογο πλειστηριάστηκε εργατική κατοικία του ΟΕΚ για χρέος μόλις 7.500 ευρώ παρότι απαγορεύεται ρητά από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πλειστηριάστηκε παρότι απαγορεύεται ρητά

Βάσει της καταγγελίας «την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός εργατικής κατοικίας στο Δοξάτο Δράμας, εμβαδού 77,90 τ.μ, έτους κατασκευής 1988. Αγοράστηκε για 52.000 ευρώ και βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος σε ιδιώτη, μόλις 7.500 ευρώ».

«Είναι άκυρη»

Ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι «ο Άρειος Πάγος με την απόφαση 570/2015 έχει ήδη τελεσιδίκως αποφασίσει ότι απαγορεύεται η κατάσχεση ακινήτου που αγοράστηκε ή ανεγέρθηκε κατά τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί. Ακόμη και αν έχει ήδη κάποιο δικαστήριο προχωρήσει στη κατάσχεση εργατικής κατοικίας τότε είναι άκυρη» και καλεί «για πολλοστή φορά να παρέμβει η ΔΥΠΑ και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και να προστατέψουν το συμφέρον της υπηρεσίας και την περιουσία των ευάλωτων νοικοκυριών».

Τονίζει παράλληλα ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να πλειστηριάζονται εργατικές κατοικίες παρότι προστατεύονται ρητά από τους νόμους (…). Μιλάμε για τα σπίτια της Εργατικής Κατοικίας, των φτωχών νοικοκυριών».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ