20.9 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Τέμπη: Θετική γνωμοδότηση για να γίνει η μεγάλη συναυλία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυτική Όχθη: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή σε προσφυγικό καταυλισμό

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν το βράδυ...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Χρυσούλα Τζήκα

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χρυσούλα Τζήκα. Η...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Ιωάννης Ζιώγας

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο Ιωάννης Ζιώγας. Η...

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργείο Πολιτισμού η παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, στον Σύλλογο των Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανάμεσα σε μέλη των οικογενειών των αδικοχαμένων θυμάτων.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε θετικά ανάβοντας το «πράσινο φως» για της εκδήλωση της 11ης Οκτωβρίου παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανάμεσα σε μέλη των οικογενειών των αδικοχαμένων θυμάτων.

«Πράσινο φως» για την παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, ο οποίος ζήτησε εκ μέρους των εντολέων του, το στάδιο να παραχωρηθεί μόνο εφόσον δεν υπάρξει οικονομικό αντίτιμο για τους θεατές με την επιτροπή να αποφασίζει την παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου για τη μεγάλη συναυλία με οικονομικό αντίτιμο.

Αυτό που απομένει είναι ο Σύλλογος (διοργανωτής της συναυλίας) να προσκομίσει σειρά δικαιολογητικών εγγράφων προκειμένου να παραχωρηθεί οριστικά ο χώρος.

«Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας»

Νωρίτερα, τα εκατοντάδες μηνύματα απλών πολιτών στο διαδίκτυο για ενότητα μεταξύ των οικογενειών συγγενών των θυμάτων στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δεν έχουν εισακουστεί και η αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίστηκε. Τελευταίο «επεισόδιο» στην πολυήμερη κόντρα η ανακοίνωση των 26 οικογενειών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών που εξηγούν γιατί λένε «όχι» στο εισιτήριο.

«Εμείς οι  οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρουν σχετικά με το εισιτήριο των 15 ευρώ.

«Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο  που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές», καταλήγουν σε μια ανακοίνωση σαφώς ηπιότερη απ’ όσα έχουν ακουστεί τα τελευταία 24ωρα.

Όλα τα ονόματα που υπογράφουν την ανακοίνωση

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι οικογένειες: Νικολάου Πλακιά, Δημητρίου Πλακιά, Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση, Δημητρίου Μπέζα, Ελευθεριάδη Θεοδώρου, Ελισάβετ  Εγούτ, Χρήστου Βλάχου – Βαγγέλη Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου – Μαρία Θεοδωρή, Νικολάου Χατζηβασιλείου, Αγγέλου  Μασσαλή, Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη, Δημητρίου Κουτσόπουλου, Λαζάρου  Πορφυρίδη, Διονυσίου Γεωργιάδη, Αναστασίου Ταχμαζίδη, Κωνσταντίνου   Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας, Σωτηρίου Μήτσκα, Γεωργίου  Καρακώστα, Diana’s Bozo, Μαρίας Κυριακίδου, Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα, Ρούλας  Τζοβάρα, Ευαγγέλου Τσιώμα, Νικολάου  Ναλμπάντη, Αντώνιος Ψαρόπουλος, Ηλίας  Παπαγγελής, Άλμα Λάτα.

Τα χρήματα προορίζονται για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Θα πρέπει να τονίσουμε πως από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η διαμάχη η κ. Καρυστιανού έσπευσε να διευκρινίσει πως τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς. Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στη συναυλία εκφράζοντας παράλληλα τον αμέριστο σεβασμό τους στις οικογένειες που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ