29 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Νέα Αριστερά: Καλεί σε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία – «Κυρώσεις τώρα στην κυβέρνηση δολοφόνο του Ισραήλ»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλεσμα σε πορεία με κατεύθυνση στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα καλεί η Νέα Αριστερά, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα ζητεί σε κυρώσεις στην «κυβέρνηση δολοφόνο του Ισραήλ», ενώ προτάσσει τα συνθήματα «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «αλληλεγγύη στο Λίβανο».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στο πάρκο Ελευθερίας και θα ακολουθήσει η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου, αντιστοίχως, καλεί η Νέα Αριστερά.

«Παλεύουμε ώστε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα και η πολεμική ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή»

«Η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στον Λίβανο και με τη χερσαία εισβολή απλώνει την φρίκη του πολέμου σε όλη Μέση Ανατολή, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι τελευταίες εξελίξεις με την πυραυλική επίθεση του Ιράν», υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά.

Ακολούθως προσθέτει πως «όποιος αισθάνεται άνθρωπος δεν μπορεί με μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τη γενοκτονία», ενώ υπογραμμίζει ότι «ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια διαδηλωτών που αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες πόλεις του πλανήτη θα βροντοφωνάξουν».

Η αφίσα της Νέας Αριστεράς

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Κυρώσεις τώρα στην κυβέρνηση δολοφόνο του Ισραήλ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Αλληλεγγύη στο Λίβανο

Η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εισβάλει στο Λίβανο και απειλεί να με συνολική ανάφλεξη όλη τη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ έχουν εγκληματικές ευθύνες για την ουσιαστική στήριξη σε όπλα και οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης Νετανιάχου. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί έναν κρίσιμο σύμμαχο της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου έχει οδηγήσει στον θάνατο δεκάδων χιλιάδων, τον τραυματισμό εκατοντάδων χιλιάδων, στην πλειοψηφία τους αμάχων γυναικών και παιδιών και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων επιπλέον ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην ισοπεδωμένη Γάζα. Σύμφωνα με την έκθεση της OXFAM, o αριθμός των παιδιών και γυναικών που έχει σκοτώσει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους 12 μήνες είναι ο μεγαλύτερος από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα οποιουδήποτε άλλου πολέμου τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σήμερα η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στον Λίβανο και με τη χερσαία εισβολή απλώνει την φρίκη του πολέμου σε όλη Μέση Ανατολή, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι τελευταίες εξελίξεις με την πυραυλική επίθεση του Ιράν. Όποιος αισθάνεται άνθρωπος δεν μπορεί με μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τη γενοκτονία.

Όποιος είναι με την ειρήνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχος χωρίς να παλεύει προκειμένου να αποφευχθεί στην περιοχή μας ένα μακροχρόνιο πολεμικό χάος με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εμείς σε αντίθεση με την εγκληματική πολιτική ΕΕ και ΗΠΑ που όχι μόνο ανέχονται αλλά και στηρίζουν την γενοκτονία είμαστε σταθερά στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε ώστε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στην Γάζα και η πολεμική ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.

– Να σταματήσει κάθε συμμετοχή – συνενοχή της χώρας μας στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ

– Να αποσυρθούν τα στρατεύματα του Ισραήλ από Γάζα, Δυτική Όχθη και Λίβανο τώρα

– Να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Το Σάββατο 5/10 συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία και σε όλες τις πόλεις που οργανώνονται κινητοποιήσεις.

Ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια διαδηλωτών που αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες πόλεις του πλανήτη θα βροντοφωνάξουν

SAVEGAZA- FREEPALESTINE».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ