22.6 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Λίβανος: Λουτρό αίματος με σχεδόν 2.000 νεκρούς – Μαίνονται οι μάχες IDF και Χεζμπολάχ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Στους “Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη” δεν ήθελα να παίξω δεύτερο χρόνο»

«Ένας χρόνος ήταν αρκετός να είμαι “φυλακισμένη”», είπε με...

Χούθι: Δημοσίευσαν βίντεο με θαλάσσιο drone να χτυπά βρετανικό πετρελαιοφόρο

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο από την επίθεση με θαλάσσιο...

NASA: Τεράστια ηλιακή έκλαμψη θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες μέρες

Τεράστια ηλιακή έκλαμψη αναμένεται να… χτυπήσει τη Γη, τις...

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία σε Αντώναρο: Ή ανακαλείς ή στο Πειθαρχικό

«Ή ανακαλείς ή στο Πειθαρχικό», διαμηνύει η Πολιτική Γραμματεία...

Κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, από την έναρξη των επιθέσεων των IDF έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 2.000 άτομα και πάνω από 9.000 έχουν τραυματιστεί.

Συγκεκριμένα, 1.974 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 127 είναι παιδιά, και 9.384 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης με το Ισραήλ.

Νέες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10) τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο στρατός και ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός διεξήγαγαν «επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Ταϊμπέχ» και τέθηκαν στο στόχαστρο «ισραηλινής επίθεσης»

«Εχθρικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού», σύμφωνα το πρακτορείο.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την πληγείσα περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε εντός της ημέρας και άλλος ένας τραυματίστηκε από ισραηλινό πλήγμα στη διάρκεια κοινής επιχείρησης διάσωσης στο νότιο τμήμα της χώρας με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Επιχείρηση διάσωσης

Ο στρατός και ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός διεξήγαγαν «επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Ταϊμπέχ» και τέθηκαν στο στόχαστρο «ισραηλινής επίθεσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι τέσσερις διασώστες του τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα ότι πυροδότησε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να αντιμετωπίσει μια νέα απόπειρα δυνάμεων του Ισραήλ να εισδύσουν στον νότιο Λίβανο.

Η φιλοϊρανική οργάνωση ενεργοποίησε τους μηχανισμούς ενώ «δύναμη πεζικού του ισραηλινού εχθρού προσπαθούσε να εισδύσει στην πόλη Μαρούν αλ Ρας στον Λίβανο, κοντά στη μεθόριο», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε σήμερα «εχθρικούς» στόχους πάνω από ανοιχτή περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Συνολικά 1.974 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 127 παιδιά, και 9.384 τραυματίστηκαν από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Φιράς Αμπιάντ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ