26.5 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

«The Apprentice»: Το CBS και το ABC αρνήθηκαν να προβάλλουν το τρέιλερ της ταινίας για τον Ντόναλντ Τραμπ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκπτωση 15% σε όλη τη συλλογή BoConcept στο κατάστημα Cosmos!

Η BoConcept, η κορυφαία δανέζικη εταιρεία επίπλων υποδέχεται τον...

Υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι ο ελεγκτής στη γραμμή του τρένου που απολύθηκε

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά το αποκαλυπτικό βίντεο που...

Απολύθηκε ο ελεγκτής διάβασης πεζών στη γραμμή του τρένου που μιλούσε στο κινητό

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά το αποκαλυπτικό βίντεο που...

H ταινία που τον Μάιο προκάλεσε αντιδράσεις στο Φεστιβάλ των Καννών γίνεται τώρα θέμα συζήτησης ξανά στα Μέσα Ενημέρωσης και Δικτύωσης. Λόγος γίνεται για την αμφιλεγόμενη ταινία «The Apprentice» στην οποία ο Σεμπάστιαν Σταν υποδύεται τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Η αιτία που έχει δημιουργηθεί «σαματάς» και πάλι για την εν λόγω ταινία είναι πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί CBS και ABC αρνήθηκαν να προβάλλουν το τρέιλερ της, σύμφωνα με το Deadline. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διανομής Briarcliff Entertainment ανέφερε στο TMZ ότι τα δύο δίκτυα αρνήθηκαν να προβάλουν τη διαφήμιση της ταινίας, με την απόφαση να έρχεται εν μέσω της τηλεμαχίας των υποψηφίων Τζέι Ντι Βανς και Τιμ Γουόλς, που φιλοξενήθηκαν την Τρίτη από το CBS News στη Νέα Υόρκη.

Το CBS ενημέρωσε την Briarcliff ότι δεν θα προβάλει το τρέιλερ κατά τη διάρκεια της συζήτησης ή του δελτίου ειδήσεων, αλλά θα το δεχόταν σε άλλες ζώνες προβολής και διαφορετικά προγράμματα. Παράλληλα, το ABC, το οποίο μετέδωσε τη συζήτηση της 10ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι αποφεύγει διαφημίσεις που σχετίζονται «με θέματα που αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της εκπομπής».

H  αμφιλεγόμενη ταινία, η διαμάχη και οι εκλογές στις ΗΠΑ

Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η αμερικανική διανομή της ταινίας του Αλί Αμπάσι, η οποία απεικονίζει την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στον επιχειρηματικό κόσμο της Νέας Υόρκης με τη βοήθεια του μέντορά του, του δικηγόρου και πολιτικού παράγοντα Ρόι Κον. Το σενάριο της ταινίας είναι γραμμένο από τον Γκάμπριελ Σέρμαν, ο οποίος έγραψε το βιβλίο του 2014 «The Loudest Voice in the Room», όπου περιγράφει πώς ο Ρότζερ Έιλς δημιούργησε το Fox News, διχάζοντας τη χώρα. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη ως μίνι σειρά το 2019 από το Showtime.

Τραμπ

Στιγμιότυπο από την ταινία «Τhe Apprentice»

Στην ταινία, ο υποψήφιος για Emmy ηθοποιός Σεμπάστιαν Σταν ενσαρκώνει τον νεαρό Τραμπ, ενώ δίπλα του βρίσκονται ο Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του πρώην δικηγόρου του Ρόι Κον, ενώ η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Μαρία Μπακάλοβα υποδύεται την πρώην σύζυγο του Τραμπ, Ιβάνα.

Στη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ των Καννών, όπου η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, ερωτηθείς για το αν θα άρεσε η ταινία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμπάσι δήλωσε το εξής: «Δεν πιστεύω πως δεν θα του άρεσε απαραίτητα. Ούτε πιστεύω ότι θα του άρεσε, νομίζω ότι θα εκπλαγεί». Πάντως, η πραγματικότητα φαίνεται να διαψεύδει τον σκηνοθέτη της βραβευμένης ταινίας Ιερή Αράχνη, καθώς οι αντιδράσεις του ίδιου του Τραμπ, αλλά και υποστηρικτών του δεν είναι τόσο ψύχραιμες.

Δυσαρεστημένος από την απεικόνιση του Τραμπ, ο Νταν Σνάιντερ, ο εκατομμυριούχος υποστηρικτής του υποψήφιου Προέδρου και βασικός χρηματοδότης της ταινίας μέσω της εταιρίας παραγωγής Kinematics, επιχείρησε να εμποδίσει την κυκλοφορία της μόλις την παρακολούθησε, ενώ ο Στίβεν Σεούνγκ, υπεύθυνος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, σχολίασε πως «αυτό το σκουπίδι είναι σκέτο παραμύθι» και «δεν πρέπει να δει το φως της μέρας» με τη νομική ομάδα του Τραμπ να απειλεί με αγωγές τους υποψήφιους διανομείς.

Η αλήθεια είναι, πως στην εν λόγω ταινία ο Τραμπ έχει ρόλο ήρωα- αντιήρωα σε μια διαρκή άσκηση επιβολής, πράγμα που μπορεί να διχάσει το κοινό της ταινίας, αλλά και αναμένεται επίφοβο να προβληθεί λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, η Briarcliff Entertainment, αφού απέκτησε τα δικαιώματα διανομής, κυκλοφόρησε το πρώτο απόσπασμα της ταινίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το «The Apprentice» στις 11 Οκτωβρίου, δηλαδή 25 ημέρες πριν από τις εκλογές.

τραμπ3τραμπ3

Στιγμιότυπο από την ταινία «Τhe Apprentice»

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το Variety, το κλίμα φόβου που πλαισιώνει την ταινία, έχει δημιουργήσει ανησυχία για την «επόμενη μέρα», το ενδεχόμενο δηλαδή όσοι στηρίξουν την ταινία να έρθουν αντιμέτωποι με αντίποινα σε περίπτωση που ο Ντόναλ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Από την άλλη, ένα άλλο ρίσκο που ενέχει η προβολή είναι το πώς θα επηρεάσει η ταινία το αποτέλεσμα στις κάλπες.

Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος του Roy Cohn στο «The Apprentice»;

Ο ρόλος του Ρόι Κον είναι σημαντικός στο «The Apprentice» επειδή είναι ο άνθρωπος που ενεργεί ως μέντορας και προστατευόμενος του Donald Trump. Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια ομοσπονδιακής φυλάκισης και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 50.000 δολαρίων το 2018.

Το «The Apprentice» θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

*Πηγές: Variety, Deadline, Economic Times 



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ