20.3 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Κυνικός Γεωργιάδης μπροστά σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή: Αν ζούσε στις ΗΠΑ, θα είχε πεθάνει

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ιράν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, στο φόντο...

Φάμελλος για Αυγή και Κόκκινο: Αναγκαιότητα η ύπαρξη των μέσων

Με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Αυγής και του ραδιοσταθμού «Στο...

«Έξαλλη» on air η Ράνια Τζίμα με τον Γιάννη Πρετεντέρη: «Σε ποιον αναφέρεσαι;»

Ένα «δολοφονικό» βλέμμα έριξε η Ράνια Τζίμα στον Γιάννη...

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός εξόντωσε 902 οικογένειες Παλαιστινίων

Το γραφείο Τύπου της Γάζας συγκέντρωσε τα δημοτολόγια και...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλεί με κυνικές δηλώσεις όταν εισπράττει παράπονα – πόσο μάλλον οργή – για την κατάσταση του ΕΣΥ, τις παροχές στους ασθενείς και τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Αυτή τη φορά, όμως, πραγματικά το… τερμάτισε, έχοντας απέναντί του μία καρκινοπαθή από την Λέσβο, η οποία είναι ανασφάλιστη, και αναγκάζεται να έλθει στην Αθήνα για να κάνει ακτινοθεραπείες, αλλά ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τα έξοδα για εισιτήρια και διαμονή.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ακούγοντας τις δυσκολίες που βιώνει η ανασφάλιστη καρκινοπαθής, δήλωσε αρχικά ότι «εάν ήσασταν ανασφάλιστη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, λυπάμαι που θα σας το πω, θα τα πληρώνατε όλα από την τσέπη σας».

«Εδώ σας τα πληρώνουμε όλα εμείς και καλά κάνουμε. Δικός μου νόμος είναι και λέω ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν ανασφάλιστο χωρίς θεραπεία», προσέθεσε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «το κράτος έχει κάποια όρια».

«Αν ήταν στις ΗΠΑ η κυρία θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή»

Στις δημοσιογραφικές παραινέσεις ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να πληρώνει και τα εισιτήρια μεταφοράς, καθώς η ασθενής δήλωσε πως φιλοξενείται στις δομές των καρκινοπαθών Λέσβου, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλισμένων».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι ανασφάλιστοι δεν πληρώνουν στο ΕΣΥ, καθώς «πήρα μια πολύ μεγάλη απόφαση επί προηγούμενης θητείας μου, για αυτό μου έχει δώσει ο βραβείο ο ΠΟΥ».

Παρά το… βραβείο, λοιπόν, όταν η καρκινοπαθούσα επέμεινε λέγοντας ότι το νοσοκομείο ενός τόσο μεγάλου νησιού δεν μπορεί να κάνει ακτινοθεραπείες, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέτεινε χαρακτηριστικά: «Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή. Λυπούμαι που είναι έτσι»…



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ