12 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Η Γαλλία «κινητοποίησε στρατιωτικά μέσα για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις νέες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» κι η Γαλλία «κινητοποίησε» χθες Τρίτη «στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανακοίνωσαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τετάρτη οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ (φωτογραφία του Reuters/Aziz Taher, επάνω, από την ιρανική πυραυλική επίθεση).

Ο Μακρόν παρότρυνε επίσης το Ισραήλ να «τερματίσει το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» του

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολάχ να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του» και παρότρυνε τις ισραηλινές αρχές να «τερματίσουν το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» τους.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα «οργανώσει προσεχώς (διεθνή) διάσκεψη για την υποστήριξη του λιβανικού λαού και των θεσμών του», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία, συμπληρώνοντας ότι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό «θα μεταβεί εκ νέου στη Μέση Ανατολή», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Νόμιμη άμυνα»

Νωρίτερα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, ενημέρωσε μέσω Χ ότι το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στη «νόμιμη άμυνα» εναντίον του Ισραήλ και η δράση του μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, εκτός εάν «το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει» να προβεί σε ενέργειες που θ’ απαιτήσουν «περαιτέρω ανταπόδοση».

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σημείωσε πως η χθεσινή απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ — η δεύτερη έπειτα από αυτήν της 13ης Απριλίου —, αποφασίστηκε αφού η Τεχεράνη έδειξε «τρομερή αυτοσυγκράτηση» για σχεδόν δυο μήνες, με την ελπίδα πως θα επιτυγχανόταν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ