18.1 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Η Boeing «τιμωρεί» τους απεργούς – Έκοψε την υγειονομική κάλυψη σε 33.000 εργαζόμενους

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέσω του ταχυδρομείου με επιστολή που έφθασε στα σπίτια τους πληροφορήθηκαν 33.000 εργαζόμενοι ότι η Boeing έκοψε την υγειονομική κάλυψη σ΄αυτούς και στις οικογένειες τους, καθώς συνεχίζεται η απεργία του συνδικάτου των μηχανικών στο βορειοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού.

Το συνδικάτο χαρακτήρισε λάθος βήμα την κίνηση της Boeing.

«Τα στελέχη της Boeing δεν μπορούν να αποφασίσουν», δήλωσε στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του IAM International, Brian Bryant. «Τη μια μέρα λένε ότι θέλουν να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του εργατικού τους δυναμικού. Την επόμενη στιγμή, με αφορμή πολλά πρόσφατα λάθη της ομάδας τους στις εργασιακές σχέσεις, τα στελέχη της Boeing σκοντάφτουν τώρα πάνω σε δολάρια για να πάρουν πεντάρες. Κόβουν μια παροχή που είναι απαραίτητη για τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στο κόστος των μεγαλύτερων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει τα στελέχη της Boeing για το εργατικό δυναμικό τους και για την ίδια την εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι παλινωδίες τους κοστίζουν όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στο έθνος μας».

Έκκληση προς τον νέο CEO της Boeing

Ο Bryant ζήτησε να αναλάβει δράση ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Kelly Ortberg.

«Ήρθε η ώρα ο νέος CEO να εμπλακεί πραγματικά σε επίπεδο προτάσεων και να πάρει τα ηνία από τους υφισταμένους του, οι οποίοι υποπίπτουν σε κρίσιμες αποφάσεις όπως αυτή», συνέχισε. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος που το ζήτημα των παροχών υγείας δεν θα μπορούσε να είχε αναβληθεί για να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – πρόκειται για μια περιττή και σκληρή απόφαση των στελεχών της Boeing που θα κοστίσει στην εταιρεία πολύ περισσότερο από ό,τι θα την γλιτώσει, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Προετοιμασμένοι οι εργαζόμενοι στην Boeing

Ο Jon Holden, πρόεδρος της περιφέρειας 751 του IAM, δήλωσε ότι οι συνάδελφοί του, που απεργούν από τις 13 Σεπτεμβρίου, ήταν προετοιμασμένοι για αυτού του είδους τη μεταχείριση.

«Ήταν δύο μεγάλες δεκαετίες με πολλές απειλές για τα προς το ζην και αυτή ήταν μια αναμενόμενη ενέργεια σύμφωνα με αυτή τη διοικητική ομάδα», δήλωσε ο Holden στην ανακοίνωση. «Με την πάροδο των χρόνων, τα μέλη συχνά επηρεάζονται από κακοπροαίρετες αποφάσεις της C-Suite, ωστόσο στεκόμαστε δυνατοί και με αυτοπεποίθηση στις προσπάθειές μας να ανεβάσουμε το επίπεδο για όλους».

Σε δήλωση που απέστειλε στη θυγατρική του NBC King 5, η Boeing επιβεβαίωσε ότι η κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης έληξε για τους απεργούς υπαλλήλους τη Δευτέρα.

H εταιρεία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να συναντηθεί ανά πάσα στιγμή και να διαπραγματευτεί με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΟΤ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ