26.2 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Χαμενεΐ: Η Δύση πρέπει να «εξαφανιστεί» από την περιοχή – Δεν φέρνει ούτε ηρεμία ούτε ειρήνη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πρώτο του σχόλιο μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις «ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» που «υποστηρίζουν ψευδώς ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».

Το μήνυμα Χαμενεΐ

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη με μια ομάδα ανώτατων αξιωματούχων και κληρικών στην Τεχεράνη, διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ και κάποια ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να «εξαφανιστούν» από την περιοχή ώστε οι χώρες της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία μετά τη δολοφονία Νασράλα

«Και οι χώρες της περιοχής μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν την περιοχή τους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά, με υγεία και ευημερία», ανέφερε.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι «θρηνεί» για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αλλά δεν ανέβαλε τη συνάντησή του με τους ανώτατους αξιωματούχους επειδή το πένθος στο Ιράν είναι μια «αναζωογονητική και κινητήρια δύναμη».

Η εντολή εκτόξευσης πυραύλων κατά του Ισραήλ την Τρίτη δόθηκε από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας – ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εντωμεταξύ ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος.

Με σκληρότερες αντιδράσεις προειδοποιεί το Ιράν

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος ενώ αναχωρούσε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στην Ντόχα είναι η συζήτηση των διμερών σχέσεων και η υπογραφή συμφωνιών με την καταριανή κυβέρνηση. Παράλληλα θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας.

«Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή…και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ