19.5 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Θ. Κολυδάς: Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κορινθία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη μέρα η φωτιά στην Κορινθία. Η πύρινη λαίλαπα ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 29/9 σε δύσβατο σημείο στα Ροζενά Ξυλοκάστρου, επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και έλαβε μεγάλες διαστάσεις με τον καπνό να φτάνει μέχρι και την Κρήτη.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές στον φυσικό πλούτο της περιοχής (χλωρίδα και πανίδα) και στις περιουσίες των ανθρώπων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχες με διάσπαρτες εστίες, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχες με διάσπαρτες εστίες και την Τρίτη (01/10) με την ΕΕ να στέλνει αεροσκάφη για να συμβάλει στην κατάσβεσή των πύρινων μετώπων που εξαπλώνονται ταχέως. Η ΕΕ επίσης ενεργοποίησε τη έκτακτη δορυφορική χαρτογράφηση του συστήματος Copernicus για την παροχή χαρτών στις τοπικές αρχές.

700km μακριά από την εστία της πυρκαγιάς

Το μέγεθος του πύρινου μετώπου είναι τέτοιο που ο καπνός από την Κορινθία έφτασε μέχρι και την Κρήτη όπως φαίνεται σε δορυφορική εικόνα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στον X ο μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως επισημαίνει, λόγω της διατήρησης του βορειοδυτικού ρεύματος, αυτό το τριήμερο ο καπνός διαχέεται και σε μεγάλο μέρος και του Νοτιοανατολικού Κρητικού, περίπου 700km μακριά από την εστία της πυρκαγιάς.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Μεγάλη εξάπλωση παρουσιάζει ο καπνός από την φωτιά στην Κορινθία και διακρίνεται πολύ καθαρά μέχρι και την Κρήτη σε απόσταση 360 km. Λόγω της διατήρησης του ΒΔ ρεύματος αυτό το τριήμερο ο καπνός διαχέεται και σε μεγάλο μέρος και του Νοτιοανατολικού Κρητικού, περίπου 700km μακριά από την εστία της πυρκαγιάς».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ