12 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μοσάντ: Απόψε τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν – Η απάντηση θα είναι «δυναμική»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχονται νέα τιμολόγια με κλιμακωτές χρεώσεις για το νερό

Κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση νερού και διαφορετικές...

Λάρισα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 59χρονη Γεωργία Ζιόμπουρα Αργύρη

Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η Γεωργία Ζιομπουρα Αργύρη....

Με ανάρτησή τους στην πλατφόρμα Χ, πρώην twitter, οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, Μασάντ, δήλωσαν πως «Το Ισραήλ θα επιτεθεί εκτενώς στο Ιράν απόψε». Το γεγονός πως την ανακοίνωση την έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούσαν έναν από τους στόχους της επίθεσης του Ιράν, δεν απαντά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι επιθέσεις. Πληροφορίες ανέφεραν εκρήξεις κοντά στο αρχηγείο της Μοσάντ και την ομUnit 8200, όμως ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Νωρίτερα σε μια συμπληρωματική δήλωση που ακολούθησε την πρώτη ανακοίνωση, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης – IRGC ,δήλωσε ότι τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο Τελ Αβίβ επλήγησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. «Κατά την επιχείρηση αυτή, στοχοποιήθηκε ένας αριθμός αεροπορικών βάσεων και βάσεων ραντάρ, καθώς και κέντρα συνωμοσίας και σχεδιασμού δολοφονιών εναντίον ηγετών της αντίστασης και διοικητών του IRGC», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το IRGC σημείωσε ότι παρόλο που οι καθορισμένες περιοχές ήταν θωρακισμένες από προηγμένα αμυντικά συστήματα, το 90% των βληθέντων πυραύλων έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους. «Το σιωνιστικό καθεστώς τρομοκρατήθηκε από την πληροφοριακή και επιχειρησιακή κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας», προστίθεται.

Η επίθεση έγινε με τους υπερηχητικούς πυραύλους Fatah σύμφωνα με το Ιράν

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους Fatah για τη στόχευση των εγκαταστάσεων Νετζαρίμ, την Μονάδα Πληροφοριών στην αεροπορική βάση Τελ Νόφ  καθώς και την αεροπορικής βάσης Νεβατίμ. Στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ, θεωρείται πως βρίσκονταν τα ισραηλινά πυρηνικά όπλα, των οποίων την ύπαρξη ποτέ δεν έχει παραδεχθεί το Ισραήλ.

Η αεροπορική βάση Νεβατίμ φιλοξενούσε στρατιωτικά αεροσκάφη F-35. Τα μαχητικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν τη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου πέταξαν από αυτή τη στρατιωτική αεροπορική βάση.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ