24 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μητσοτάκης: Τι σηματοδοτεί το τηλεφώνημα σε Καραμανλή και Σαμαρά

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να γεφυρώσει τις σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τη Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Ρηγίλλης.

Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μια περίοδο που το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι ηλεκτρισμένο και ερμηνεύεται ως ενωτική προσπάθεια, ύστερα από την ανοιχτή αμφισβήτηση των δύο πρώην πρωθυπουργών για το μοντέλο διακυβέρνησης, το ύφος εξουσίας και πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Υπήρξαν οι πρόεδροι της παρατάξεως και κάθε πρόσθετη τιμή τούς αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού

Η επικοινωνία, η πρώτη μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομη αλλά σε καλό κλίμα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι τελικά θα πράξουν.

«Φαντάζομαι πως θα έρθουν»

«Πάντα δεν είχαμε μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε δυο πρώην πρωθυπουργούς, δεν την αξίζουνε; Υπήρξαν οι πρόεδροι της παρατάξεως και κάθε πρόσθετη τιμή τούς αξίζει» είπε στον Σκάι, ο Μάκης Βορίδης για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει αν οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής, θα είναι παρόντες στην επετειακή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή.

«Φαντάζομαι πως θα έρθουν, δεν έχω όμως προς το παρόν κάποια ενημέρωση», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι μια «πιο επετειακή, πιο ανοιχτή και πιο χαλαρή συγκέντρωση με ιστορικό χαρακτήρα λόγω και Ρηγίλλης».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, επέμεινε πως η κυβέρνηση έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να επιτελεί το έργο της και επελέγη για αυτά τα οποία προωθεί. «Τώρα αν κάποιοι βουλευτές κάνουν ερωτήσεις, έχω εξηγήσει πως δουλειά των βουλευτών είναι να κάνουν ερωτήσεις. Μόνο την πενταετία αυτή έχουμε δεχθεί 5.000 ερωτήσεις. Και η συγκεκριμένη ερώτηση των 11 έδωσε την ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε ό,τι έχουμε κάνει για το θέμα των κόκκινων δανείων».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ