26.8 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Γαλλία για Μέση Ανατολή: Στέλνει ελικοπτεροφόρο στην ανατολική Μεσόγειο μετά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Γαλλία θα στείλει ελικοπτεροφόρο στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες πέντε με έξι ημέρες, και θα λάβει θέση σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για εκκένωση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού την Τρίτη.

Τα δυτικά κράτη σταθμίζουν τις επιλογές τους για το πώς θα απομακρύνουν τους υπηκόους από τον Λίβανο με ασφάλεια εάν κλιμακωθεί ο πόλεμος, με την Κύπρο, και πιθανώς την Τουρκία, να εκτιμάται ότι θα προσφέρουν καταφύγιο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η Γαλλία έχει περίπου 20.000 υπηκόους στον Λίβανο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ξέσπασαν σφοδρές μάχες με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, με τους αλεξιπτωτιστές και τους καταδρομείς του, κατά την έναρξη της χερσαίας εισβολής που ακολούθησε αεροπορικές επιδρομές κατά της ηγεσίας της Χεζμπολάχ.

Η Γαλλία έχει περίπου 20.000 υπηκόους στον Λίβανο και το ελικοπτεροφόρο Dixmude θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Τουλόν για την περιοχή τη Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

Ναυλώνει πτήσεις η Βρετανία

Στη ναύλωση εμπορικής πτήσης που θα φύγει την Τετάρτη από τον Λίβανο έχει προχωρήσει η βρετανική κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει μία πρόσθετη διέξοδος για τους Βρετανούς υπηκόους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η πτήση τσάρτερ θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Βηρυτού Ραφίκ Χαρίρι και σύμφωνα με το Foreign Office οι επιβάτες θα είναι πολίτες ευάλωτων κατηγοριών, οι σύζυγοί τους ή σύντροφοί τους και τα ανήλικα παιδιά τους.

Πάντως, όποιος επιθυμεί να επιβιβαστεί στο συγκεκριμένο αεροσκάφος θα πρέπει να καταβάλει αντίτιμο 350 λιρών.

Το Foreign Office είχε ήδη ανακοινώσει ότι προσπαθεί να αγοράσει πρόσθετες θέσεις σε τακτικές εμπορικές πτήσεις της Middle East Airlines για να τις διαθέσει σε Βρετανούς. Ωστόσο, ο διαθέσιμος αριθμός θέσεων είναι πολύ περιορισμένος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε πως η κατάσταση στον Λίβανο είναι «ρευστή» και μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ