26.8 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Αναφορές για «συμβάν» βορειοδυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίβανος: Ελληνορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά από Ισραηλινή επιδρομή

Ανταποκρίτρια του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων του Λίβανου στη πόλη Μαρτζαγιούν ανέφερε ότι ισραηλινή επιδρομή οδήγησε...

Επιβεβαιώνεται το ψαλίδισμα της κυβερνητικής εκτίμησης για την ανάπτυξη

Το «ψαλίδισμα» της κυβερνητικής εκτίμησης για την ανάπτυξη της...

ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ο εφησυχασμός αποτελεί ασυγχώρητη πολυτέλεια

Η μάστιγα των δασικών πυρκαγιών αποτελεί μείζονα πρόκληση για...

Για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, κάνει λόγο η υπηρεσία για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας UKMTO.

Η υπηρεσία που υπάγεται στο πολεμικό ναυτικό της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για συμβάν στον θαλάσσιο χώρο 64 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Χοντάιντα της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, προσθέτοντας ότι οι αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.

Το «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα έλαβε χώρα μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, στις 29 Σεπτεμβρίου, στη Χοντέιντα της Υεμένης

Λίγη ώρα αργότερα, η UKMTO διευκρίνισε πως ο καπετάνιος εμπορικού πλοίου, το οποίο δεν κατονόμασε, την ενημέρωσε ότι ακούστηκαν τέσσερις παφλασμοί εξαιτίας της πτώσης βλημάτων στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από αυτό, πάντως κανένα μέλος του πληρώματος δεν έπαθε κάτι, το σκάφος δεν υπέστη ζημιά και συνεχίζει κανονικά την πορεία προς το επόμενο λιμάνι του.

Μετά την ισραηλινή επίθεση στην Υεμένη

Σημειώνεται ότι πρόκειται για «συμβάν» που  έλαβε χώρα μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, στις 29 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και υποδομές της Υεμένης. Η ισραηλινή επίθεση στη δυτική Υεμένη είχε ως στόχο τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας al-Hali στην παράκτια πόλη Χοντέιντα.

Τα ισραηλινά πλήγματα είχαν επίσης ως στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της Χοντέιντα, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Υεμένης με έδρα τη Σαναά είχε δηλώσει ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 29 τραυματίστηκαν.

Επρόκειτο για αντίποινα στην πυραυλική επίθεση των Χούθι, με στόχο τον Νετανιάχου. Σύμφωνα με το Al Arabiya η επίθεση έγινε  καθώς  ο Νετανιάχου επέστρεφε στο Τελ Αβίβ από τις ΗΠΑ. Ο πύραυλος μάλιστα έφερε την ονομασία «Palestine 2».

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, που έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ δηλώνουν την υποστήριξή τους σε Παλαιστίνιους και Χεζμπολάχ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ