19.5 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δημοτικό Σχολείο Γόννων: Μια συγκινητική εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Γόννων, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη και πλήθους εκπροσώπων της Τρίτης Ηλικίας από την Κοινότητα Γόννων.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, η οποία με λόγια καρδιάς τόνισε τη σημασία του να τιμούμε και να φροντίζουμε την Τρίτη Ηλικία. Αναφέρθηκε στο
αδιαμφισβήτητο χρέος που έχουμε όλοι να αναγνωρίσουμε την ανεκτίμητη προσφορά των ηλικιωμένων στις νεότερες γενιές και τη δύναμη της αγάπης που διασχίζει τα χρόνια, ενώ υπογράμμισε τη σημασία δράσεων που ενώνουν τις γενιές, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γεώργιος Μανώλης, στη συνέχεια εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι, όπως είπε, είναι οι θεματοφύλακες των παραδόσεων και των αξιών που διαμορφώνουν το παρόν μας. Υποσχέθηκε πως ο Δήμος Τεμπών θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις
που ενδυναμώνουν την αλληλεπίδραση και τη συνοχή μεταξύ των γενεών.

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Χρύσας Δήμου, εκπροσώπου του Συλλόγου Γυναικών Γόννων, η οποία με λόγια γεμάτα ευγνωμοσύνη αναφέρθηκε στη σημασία των οικογενειακών και τοπικών δεσμών, που διατηρούν ζωντανή τη μνήμη και την ταυτότητα της κοινότητας καθώς και τη δύναμη που έχει η
νέα γενιά.

Το συγκινητικότερο μέρος της εκδήλωσης ήρθε όταν οι μαθητές/τριες του σχολείου οδήγησαν τους φιλοξενούμενους στο υπόγειο του σχολείου, όπου η Στ’ Τάξη με την καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Αλεξανδρή, παρουσίασε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής Γόννων μια αναπαράσταση μιας παλιάς σχολικής
τάξης, φορώντας μπλε μαθητικές ποδιές, φέρνοντας στη ζωή τις εικόνες και τις αναμνήσεις από τις παιδικές μέρες των ηλικιωμένων. Οι παρευρισκόμενοι, καθισμένοι στα ξύλινα θρανία του παλιού σχολείου, ένιωσαν σαν να ξαναγύρισαν στα δικά τους σχολικά χρόνια, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν με έναν τρόπο μοναδικό και ανεκτίμητο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Β’ και της Γ’ Τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Παρασκευής Τσιούρβα και κ. Αικατερίνης Πούλιου τραγούδησαν και συγκίνησαν ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους. Οι μαθητές της Β’ Τάξης απήγγειλαν ποιήματα, που φώτισαν την εκδήλωση με αγνότητα και ευαισθησία, αναδεικνύοντας την αξία των ποιημάτων ως μέσου επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παιδική, που τραγούδησε χαρούμενα τραγούδια στους εκπροσώπους της Τρίτης Ηλικίας, υπό την προετοιμασία της μουσικού του σχολείου, κ. Θεοδώρας Κολτσίδα. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα έφερε όλους κοντά, μικρούς και μεγάλους, σε έναν χορό γεμάτο αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, καθώς οι μαθητές προσέφεραν στους ηλικιωμένους ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι, μια ζωγραφιά χρωματισμένη με τα πινέλα της καρδιάς, ένα συμβολικό “ευχαριστώ” για την σοφία και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί τους.

Τα χαμόγελα και η ζεστασιά που γέμισαν τον χώρο ήταν ανεκτίμητα, με όλους να αποχωρούν με τις καρδιές γεμάτες και τις μνήμες γεμάτες εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γόννων κ. Θωμάς Παπαδόντας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου-Λαογραφικού Μουσείου Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές, ο κ. Δημήτρης Γουγουλιάς και η κ. Φλώρα Γουγουλιά μέλη του φορέα Φίλοι Δέλτα Πηνειού και Τεμπών, συνταξιούχοι δάσκαλοι του σχολείου και εκπαιδευτικοί.

Με ανακοίνωσή της η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, εκφράζει εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Σύλλογο Γυναικών Γόννων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που με την παρουσία τους έδωσαν ζωή σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον και προσφέροντας μαθήματα ζωής στη νέα γενιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ