22.9 C
Volos
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη η Ζ. Μακρή στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας και στο Θεολογικό Φοιτητικό Οικοτροφείο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Ουκρανία επιτέθηκε σε υποσταθμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια σύμφωνα με τους Ρώσους [βίντεο]

Η διοίκηση του υπό ρωσική κατοχή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής...

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον απολογισμό του πρωθυπουργού: Η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει σύντομα να λάβει τέλος

Κριτική στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί ο...

Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 64χρονη

Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών η Αλίκη Παπαγεωργίου. Η...



Μία ημέρα μετά την εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις τελετές υποδοχής και ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη Παλλήνης, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή συνόδευσε τον κ. Βαρθολομαίο στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας και στην επίσκεψή του στο Θεολογικό Φοιτητικό Οικοτροφείο.



Στην πρώτη του επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγελλος, ο Προϊστάμενος Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Δαμιανάκης και φοιτητές του Θεολογικού Οικοτροφείου ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και η φιλαρμονική μπάντα.



Στην ιδιαίτερη υποδοχή, μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, ο δωρητής εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης και η σύζυγός του Σοφία.



Στην συνέχεια, ο Παναγιώτατος, συνοδεία της Υφυπουργού Παιδείας και όλων των προαναφερομένων, επισκέφθηκε το Θεολογικό Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, όπου τον υποδέχθηκε, θερμά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.



Ακολούθησε συζήτηση με τους 70 φοιτητές και τους αλλοδαπούς υποτρόφους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που μένουν εκεί ενώ αναδείχθηκε το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Θεολογικού Φοιτητικού Οικοτροφείου καθώς και η δημιουργία νέας πτέρυγας μια δωρεά του εφοπλιστικού ζεύγους Ιωάννη και Σοφίας Καραγιώργη.



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, η Υφυπουργός Παιδείας και οι παρευρισκόμενοι ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για την Παιδεία και τα εκπαιδευτικά θέματα σε μια συζήτηση που τόνισε το κοινωνικό πρόσημο της εκπαιδευτικης μέριμνας αλλά και την σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσω δωρεών για την αναβάθμιση των υποδομών.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ