19 C
Volos
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένωση ξενοδόχων για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ



Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024, με το σύνθημα «Τουρισμός και Ειρήνη», μας υπενθυμίζει φέτος τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν τα ταξίδια και η τουριστική δραστηριότητα στην προώθηση της ειρήνης, της κατανόησης και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το ρόλο του τουρισμού ως μέσου συμφιλίωσης και διαλόγου, κυρίως σε περιόδους κρίσεων, όπως αυτές που έχουμε βιώσει εμείς στη Μαγνησία τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα φαινόμενα των Daniel και Elias.



Πρέπει να είμαστε ενωμένοι περισσότερο από ποτέ και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε ότι μόνον η ειρήνη και η συνεργασία μπορεί να φέρει ανάπτυξη και να επιλύσει άσκοπες συγκρούσεις που δεν μας βοηθάνε να αναπτύσσουμε τις επιχειρήσεις μας και γενικά τον τουρισμό στην περιοχή μας.



Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας πάντα είναι σε διαρκή επικοινωνία και δραστηριότητα σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις της Θεσσαλίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος  και όλους τους άλλους φορείς και είναι ανοιχτή πάντα σε όλους τους συναδέλφους αδιακρίτως για να διεκδικήσει καλύτερους όρους για τον τουρισμό.



Ο τουρισμός αποτελεί καταλύτη και για την παγκόσμια ειρήνη, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με τους ξένους επισκέπτες μας από άλλους πολιτισμούς και αυτή η πολιτισμική ανταλλαγή μας κάνει καλύτερους και πιο ανταγωνιστικούς.  Το πρόσφατο παράδειγμα των Γερμανών δημοσιογράφων στα πλαίσια του 1ου Ελληνογερμανικού forum στο Βόλο θέτει τέτοιες βάσεις, έχοντας λάβει από αυτούς τις καλύτερες εντυπώσεις  όπως και πολλά B2B σε ξένες χώρες σε φεστιβάλ και άλλα event στα οποία συμμετέχουμε σε συνεργασία πάντα με τους σταθερούς μας συνεργάτες από τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ν. Πηλίου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ειδικά τον τελευταίο καιρό και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.



Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε. Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα και μόνον αυτά αυτού του τόπου, τα οποία είναι αντικειμενικά πλούσια ακόμη, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν και αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο χρόνο. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε σταθερά για την επίτευξη των αιτημάτων μας και να πιστεύουμε ότι μόνον όλοι μαζί σε ειρήνη μεταξύ  συναδέλφων και φορέων θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό στην περιοχή μας.



Δεν είναι κοινότοπο και το αναφέρουμε πάντα σε κάθε μας δήλωση γραπτή ή προφορική ότι «όλοι μαζί μπορούμε». Ας είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού «Τουρισμός και ειρήνη» το «όπλο μας» μέσα σε μια «πολεμική» κατάσταση, αλλά όχι να το χρησιμοποιούμε ο ένας ενάντια στον άλλον, αλλά αυτό να αφοπλίζεται και κάθε φορά με διάλογο, ειρήνη και συνεργασία να προχωράμε μόνο  μπροστά όλοι μαζί.  Η ανάπτυξη μιας κουλτούρας ειρήνης επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.



Όμως, αυτό το παγκόσμιο μήνυμα πρέπει να εισακουστεί και από τη δική μας Κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται και δεν υιοθετεί  αυτή την διάθεση για ειρήνη, αλλά αντίθετα υιοθετεί πολλά άδικα και παράλογα μέτρα, που θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα  νέα προβλήματα και πολλές συγκρούσεις.



Ο τουρισμός,δυστυχώς, θα πάψει να είναι η «χρυσή αγελάδα» και κάποια στιγμή θα στερέψει, αν δεν περιοριστούν αυτές οι πολιτικές, όσο και αν οι ξενοδόχοι και οι τοπικοί φορείς διεκδικούν με ειρήνη τα δικαιώματά τους.





Γιώργος Ζαφείρης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

#worldtourismday2024

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ