22.9 C
Volos
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σίφνος: Υπάλληλος ΕΛΤΑ σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει την υπεξαίρεση που έκανε επί δύο χρόνια

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για ψευδή καταγγελία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού συνελήφθη μια γυναίκα στη Σίφνο, η οποία σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει την παράνομη πράξη της. Μετά την καταγγελία της γυναίκας ότι έπεσε θύμα ληστείας, οι κάτοικοι της Σίφνου ήταν ανάστατοι αλλά ευτυχώς οι αστυνομικοί εξιχνίασαν άμεσα την υπόθεση.

Η γυναίκα παραδέχθηκε την ενοχή της λέγοντας ότι έφτασε στη λύση της «ληστείας» επειδή πίεζε ο χρόνος

Πρόκειται για μια υπάλληλο των ΕΛΤΑ του νησιού, η οποία όπως παραδέχθηκε άδειαζε το ταμείο της υπηρεσίας της τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, η γυναίκα παραδέχθηκε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει το ποσό που έπαιρνε περιστασιακά από το ταμείο γιατί τα πράγματα δυσκόλεψαν, ο χρόνος πίεζε και το ταμείο ήταν… άδειο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρχικά η γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της έκλεψαν 133.000 ευρώ. Από τα ΕΛΤΑ γίνεται έλεγχος στα αποθεματικά του υποκαταστήματος στη Σίφνο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χθες Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Μήλου και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου. Όπως αναφέρεται σχετικά, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας και εξέτασης στοιχείων της υπόθεσης αποκαλύφθηκε ότι η δράστις κατήγγειλε σκηνοθετημένη ληστεία εις βάρος της προκειμένου να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση χρήματων από εταιρία όπου εργαζόταν.

Πώς έγινε η… ληστεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 46χρονη υπάλληλος κατέθεσε στην αρχική καταγγελία της το μεσημέρι της Τρίτης ότι έπεσε θύμα ληστείας στην περιοχή Απολλωνία ενώ μετέφερε τα χρήματα από τα ΕΛΤΑ για να τα καταθέσει σε τράπεζα του νησιού.

Όπως ψευδώς κατέθεσε, ο δράστης τής έβαλε στο κεφάλι μια νάιλον σακούλα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και πέσει στο έδαφος. Τότε της αφαίρεσε την τσάντα πλάτης που περιείχε τα 133.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μήλου πήγαν στη Σίφνο για να διερευνήσουν το περιστατικό και γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε ληστεία.

Ακολούθως, η 46χρονη στη διάρκεια της ανάκρισης έπεσε σε αντιφάσεις για να παραδεχθεί τελικά τι είχε πράγματι συμβεί. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκάλυψε το πού διέθεσε αυτά τα χρήματα.

Εις βάρος της 46χρονης σχηματίστηκε δικογραφία και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ